A horvátok elleni bravúrgyőzelem után ezúttal a kötelező három pont begyűjtése reményében lépett pályára a magyar válogatott Azerbajdzsánban, az Eb-selejtező harmadik fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitány sérülés miatt kénytelen volt nélkülözni a védelem tengelyéből Kádár Tamást, akinek a helyén a Sporting Kansas City védője, Baráth Botond kapott helyet a kezdőben.

Az első tizenöt perc magyar mezőnyfölényt hozott, ám ez kapura lövésekben nem mutatkozott meg, ezt az időszakot többnyire a kemény hazai belépők és a vendég szögletek jellemezték – utóbbiakból szintén nem alakultak ki helyzetek. A 18. percben aztán az első lehetőségünket rögtön gólra váltottuk: Dzsudzsák jobb oldali szabadrúgása után Willi Orbán középen öt méterről, senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba, 0-1.

Ezt követően is kézben tartotta a mérkőzés irányítását Marco Rossi csapata, az azeriek nem tudtak veszélyt kialakítani, a kapura tartó lövéseik gyengére sikerültek. A 31. percben a meccs addigi legszebb támadását láthattuk: Lovrencsics kapott remek labdát a szélen, egy csellel becsapta védőjét, a pontos középre passza után Nagy Dominik készített le lövésre Dzsudzsáknak, a kísérletét azonban blokkolták.

A szünet előtt három perccel Nagy Dominik és Szalai támadta le hatékonyan az ellenfelet a tizenhatoson belül, így a hazai védő pontatlan felpasszát Kleinheisler szerezte meg, aki 25 méterről nagy erővel lőtt, de egy métert tévedett.

A fordulás után nekirontott Azerbajdzsánnak a magyar válogatott, hat perc alatt kétszer is nagyot kellett védenie Aghayevnek, előbb Dzsudzsák, majd Kleinheisler szép lövésénél. A nyomás pedig hamar újabb góllá érett, az 53. percben Dzsudzsák szögletét követően óriási kavarodás alakult ki, Szalai is betalálhatott volna, de a kapus védett, majd Baráth kotorta közelről a kapura, a gólvonal előtt pedig még Orbán besegítette a labdát a hálóba, 0-2.

A 60. percben közel álltunk a harmadikhoz, ám Dzsudzsáknak nem volt szerencséje a szabadrúgásnál, a labda a bal kapufáról kifelé pattant. Kilenc perccel később a semmiből szépítettek a hazaiak: Ramazanov a tizenhatoson belülről, kissé a bal oldalról kínálta meg Gulácsit, aki nagyot védett a bal alsóba tartó lövésnél, ám a kipattanót Madatov közelről bepofozta, 1-2.

Ez azonban egyáltalán nem fogta meg Marco Rossi csapatát, két perccel később a nem sokkal azelőtt csereként beálló, és ezzel a válogatottban debütáló Holman Dávid kapott labdát Kleinheislertől a tizenhatos előterében, az átvétel után közelebb vitte a labdát a kapuhoz és óriási erővel lőtt a jobb felső sarokba, 1-3.

A hátralévő időben egyik kapu sem forgott veszélyben, a magyarok magabiztosan védekeztek, a hazaiak pedig már láthatólag nem bíztak a pontszerzésben. A 88. percben Marco Rossit még elküldte a játékvezető a kispadról, mert az olasz tréner hevesen reklamált egy bedobásnál. Újabb találat már nem született, a magyar válogatott magabiztosan nyert, így a csoport élére ugrott.