A Wales elleni Eb-selejtezőn ismét győztes gólt szerző Pátkai Máté a molcsapat.hu oldalon elmondta, nem véletlenül járt a lepattanó közelében, hanem Marco Rossi taktikájának részeként.

– A szünetben külön kérés volt, hogy helyezkedjünk közelebb Szalai Ádámhoz, egyrészt nyilván a passzjáték miatt, másrészt az úgynevezett “második labdákért”, lepattanókért, és szerencsére pont egy ilyenből született a gólunk.

Tudatos volt a helyezkedésem, hiszen pont az ilyen helyzetek miatt hívta fel a szünetben a figyelmünket

Cosimo Inguscio, hogy sokszor túlságosan távol helyezkedtünk Ádámtól – emlékezett vissza Pátkai az 1-0-ra megnyert Eb-selejtezőre.

A MOL Vidi FC középpályása hozzátette, természetesen boldogok, hogy sikerült bravúrgyőzelmeket aratniuk, mert korábban az volt a minta a selejtezőkben, hogy az alacsonyabban rangsorolt csapatokat legyőzték, az első két kalapból érkezőtől pedig kikaptak.

– Néha összejött egy-egy döntetlen, de ritkán kaptuk el az elithez tartozó csapatokat. Viszont mióta Marco Rossi irányít minket, nagyon erős csapatokat is legyőztünk. Én közéjük sorolom Walest is. Mindent elmond a csapatról, hogy a játékosai a Premier League-ben és a Championshipben játszanak, ezért komoly bravúr volt, hogy legyőztük őket. Tudtuk, mire számítsunk tőlük, jól feltérképeztük az ellenfelet, és szerencsére a gyenge pontjaikat is ki tudtuk használni – folytatta a 31 éves labdarúgó.

Pátkai kiemelte, a válogatott legnagyobb erénye a szervezettség, Marco Rossi szövetségi kapitány nagy hangsúlyt fektet rá, és működnek is az elgondolásai. A középpályás büszke a csapat eddigi eredményeire, de tudja, talán a legfontosabb meccs még hátra van.

– A Szlovákia elleni mérkőzés sorsdöntő lesz. Óriási lesz a tét valószínűleg mindkét csapat számára.

Az biztosan nem hátrány számunkra, hogy mi szabadnaposak vagyunk, illetve barátságos meccset játszunk az első forduló idején,

a szlovákok pedig kőkemény meccsen Horvátországot fogadják. Mi talán frissebbek leszünk, de akármilyen eredményt érnek is el a szlovákok három nappal korábban, abban biztos vagyok, hogy mindent ki kell adnunk magunkból, ha le akarjuk győzni őket – zárta Pátkai.