Brit médiainformáció szerint csak hazai nézők lehetnek a csoportmérkőzéseken a koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon, amelynek Budapest is társházigazdája. A magyar válogatott a tervek szerint két csoportmérkőzését a Puskás Arénában játssza.

A Times pénteken egy olyan UEFA-döntésről írt, amely szerint a június 11. és július 11. között sorra kerülő torna

első szakaszában csak az adott ország szurkolói mehetnének be a stadionokba.

Az Eb-nek 12 ország egy-egy városa ad otthont. A szigetországi lap szerint az európai szövetség azt fontolgatja, hogy újjászervezi a jegyelosztást. Százezres nagyságrendben kell majd belépők árát visszatéríteni,

a torna második szakaszára pedig kis létszámban ugyan, de engedélyezik az országok közötti utazást.

Az UEFA szerdán tartott egy megbeszélést a házigazdákkal, közöttük Angliával, a londoni döntő házigazdájával.

A Times szerint a szövetség a külföldi drukkerek kizárásával szeretné elérni, hogy a helyi kormányok legalább a hazai szurkolókat beengedjék a stadionokba. A Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor.

A jelenlegi állás szerint a magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel. A magyar és a bajor főváros mellett London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku lenne rendező. (MTI)