Megszakította 2016 óta tartó idegenbeli nyeretlenségét a magyar válogatott, amely 3-1-re győzte le Bakuban Azerbajdzsán legjobbjait. A lefújás után a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs egy érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet.

Volt egy statisztika, ami a múlt héten elhangzott, hogy talán egész Európában mi szereztük a legtöbb gólt pontrúgásból, erre mindig is különös hangsúlyt fektettünk.

Az elején is úgy kezdtünk, hogy volt egy szabadrúgásunk nagyon jó pozícióból, de akkor hirtelen a meccs hevében azt sem tudtam, hogy kapura rúgjam, vagy beadjam. Aztán hál’Istennek ezt sikerült fixálnom és jött a szokásos forgatókönyv: Szalai megcsúsztatta, Willi Orbán pedig érkezett. A mai modern futballban minden egyes pontrúgás gólhelyzet, szerencsére mi is tele vagyunk jó rúgókkal, hol a jobb, hol a bal oldalon annyi a feladatunk, hogy tökéletesen berúgjuk.

A szélső kiemelte, a nehézségek ellenére is uralták a mérkőzést.

– Nagyon magabiztosan kezdtünk, minden a terv szerint haladt, nagyon motivált volt a csapat, de azt is tudtuk, hogy lesznek nehéz pillanatok. Ez alatt nem azt értem, hogy beszorítottak minket és nem tudtunk kijönni a kapunk elől, de jó csapatról beszélyünk, amely hazai pályán mindent meg akart tenni, hogy megnehezítse a dolgunkat.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy a bajnokságok után nem szanaszét vannak a fejek és haladunk azzal az árral. Amit megbeszéltünk, haladunk a célkitűzésünk teljesítése felé.

Nagyon nagy győzelem, nagy lépés a mi életünkben, csoportelsők vagyunk. Nagyon össze kell kapni magunkat a hazai meccsre. Köszönjük a szurkolóknak, fantasztikusak voltak.

A magyar válogatott kedden 20:45-től a Groupama Arénában egy szektorlezárástól eltekintve telt ház előtt fogadja a világranglista 19. helyén álló walesieket, és győzelem esetén az aznap lejátszott Azerbajdzsán-Szlovákia találkozó kimenetelétől függetlenül csoportelsőként várhatja a szeptemberi magyar-szlovákot.