Legutóbb 2019 novemberében lépett pályára a magyar válogatottban Dzsudzsák Balázs, akivel kapcsolatban korábban Marco Rossi szövetségi kapitány kijelentette, hogy a másodosztályból nem fog játékost behívni a keretébe, azaz NB II-es játékosoknak nincs esélyük szerepelni a nyári Európa-bajnokságon.

– Én tiszteletben tartom a játékosok döntését, nekik is tiszteletben kell tartaniuk az enyémet. Az NB II-ből senki nem lesz válogatott, mert ez a bajnokság nemzetközi szinten nem versenyképes. Nem gondolhatjuk, hogy egy Ajka, Nyíregyháza, vagy Haladás elleni mérkőzés megfelelően felkészít arra, hogy valaki Lengyelország, Franciaország, vagy Portugália ellen lépjen pályára mondta korábban Rossi.

A jelenleg az NB II-es Debrceni VSC-ben játszó Dzsudzsák Balázs a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy még nem zárta le ezt a történetet, akkor sem, ha Rossi a sérülések ellenére sem adna neki lehetőséget a nyári Európa-bajnokságon.

– Szerintem óriásit üvöltenék, ha rajta lennék a listán… A viccet félretéve, természetesen hatalmas öröm és büszkeség töltene el, ha újra helyet kapnék a keretben – nyilatkozta Dzsudzsák, aki válogatottsági társrekorderként vállalná azt a szerepet is a csapatban, ha csak a kispadon kapna helyet. – Nem számít a rekord. Ha a szövetségi kapitány úgy dönt, hogy akár csak a jelenlétemmel is tudok segíteni a csapatnak, a stábnak és ezt én sem érzem másképp, akkor elképzelhetetlen, hogy ne vállaljam a szereplést és ne tegyek meg minden tőlem telhetőt akár a pályán, akár az öltözőben.

Dzsudzsák kiemelte, amikor visszatért Debrecenbe, eleinte mérkőzéshiánnyal küszködött, nagyon sokat hagyott ki, és saját maga sem volt elégedett a teljesítményével.

– A kemény munkának és sorozatos meccsterhelésnek köszönhetően ma már örömmel mondhatom, hogy mind fizikailag, mind mentálisan remekül érzem magam. Szerencsére ez most már nemcsak a gólpasszokban, hanem a gólokban is megmutatkozik. Bátran ki merem jelenteni: igen, tudnék segíteni! – jelentette ki Dzsudzsák, akitől azt is megkérdezték, mikor érezte magát legutóbb olyan formában, mint most. – Talán az előző, 2016-os Eb előtti szakaszban voltam ennyire jó állapotban és ennyire motivált. Jót tett a téli felkészülés, amely során kaptunk egy komoly alapot a bajnoki hajrára. Ez nemcsak a játékom minőségén javított, hanem a fizikai mutatóimon is. Ezt a mai világban már nem pusztán a saját érzéseimre hivatkozva mondhatom, hanem azokra az InStat mérési adatokra is, amelyek feketén-fehéren kimutatják, hogy jó formában vagyok. Ezek az objektív mutatókat tartalmazó adatlapok a szövetségi kapitány rendelkezésére állnak minden játékosról, azokat minden szakember és adott esetben a nyilvánosság is megismerheti. Gondolom, ezeknek az adatoknak is súlyuk van a szakmai döntéseknél.

Eltiltották Bozsik Pétert: “Ha úgy igazából elengedem magam, akkor lehet, 3 évet kapok” – reagált a korábbi szövetségi kapitány