A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az esti, Szlovákia elleni Eb-selejtező mérkőzésre.

A “szurkolói kezdőcsapat” mintegy 3000 voks alapján készült el, szűk egy nap alatt érkezett ennyi szavazat.

Marco Rossi egyértelműen kijelentette, hogy a Montenegró elleni kísérletezés után jobbára azokkal a játékosokkal megy neki a szlovák meccsenk, akik eddig is az alapcsapatot alkották – és a szurkolók is emellett döntöttek.

Nem meglepő módon a kapusposzton ezúttal is meglehetősen egyértelmű volt a helyzet Gulácsi Péter hatalmas fölénnyel, a voksok 95 százalékát bezsebelve végzett az élen Dibusz (4%) és Kovácsik (1%) előtt. A védelem közepén sem volt kérdés, hogy Willi Orbánnak (78%) kellene kezdenie, méghozzá az Amerikában légióskodó és az utóbbi három Eb-selejtezőn jó teljesítményt nyújtó Baráth Botond (44%) mellett. Kádár Tamást középen (42%) és balhátvéd-poszton (60%) is sok szavaztot szerzett, végül az utóbbi pozícióban lett ő a befutó a voksolóknál, megelőzve Korhut Mihályt (25%) is. A hátvédsor jobb szélén a ferencvárosi Lovrencsics Gergő (86%) lett az egyértelmű befutó.

A középpályán a korábbiakban mindig Nagy Ádám kapta a legtöbb voksot (67%), ezúttal is ő került be elsőként a szurkolói kezdőcsapatba. Nagy már megszokottnak mondható “párja”, az eszéki Kleinheisler László (36%) viszont csak hatalmas csatában végzett a Horvátország és Wales elleni selejtezőt eldöntő Pátkai Máté (35%) előtt. A Vidi játékosa – akárcsak Nagy – sérülés miatt kihagyta az előző, Montenegró elleni találkozót, és még kétséges egyelőre, ott lehetnek-e a pályán ma este.

A támadó középpályások között Szoboszlai Dominik nagy fölénnyel került középre (75%), de a bal szélen is kimagaslott Dzsudzsák Balázs a voksokat tekintve (50%), csak Sallai Roland kapott még viszonylag sok szavazatot (23%). A jobb oldalon viszont már megosztottabb volt a drukkerek támogatása: Dzsudzsák 38, Sallai 26, míg Varga Roland 18 százalékon végzett.

A középcsatár viszont olvasóink szerint szinte nem lehet más, mint Szalai Ádám (90%), a múlt csütörtökön pihenő támadó minden bizonnyal el is foglalja majd megszokott helyét a “rendes” kezdőcsapatban is.

A válogatott Szlovákia elleni kezdőcsapata a szurkolók szerint (4-2-3-1):

Gulácsi – Lovrencsics, Orbán, Baráth, Kádár – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák / Sallai, Szoboszlai, Dzsudzsák / Sallai – Szalai

Válogatott: Magyar szurkolók lehetnek a vendégszektorban is a Groupama Arénában – minden hír a magyar-szlovákról itt!