Dibusz Dénes végigjátszotta az új Puskás Aréna nyitómérkőzését, a Magyarország-Uruguay találkozót. A magyar válogatott és a Ferencváros kapusa a lefújást követően vegyes érzésekkel állt a kamera elé.

– Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel, vagy legalább egy döntetlennel felavatnunk az új arénát. – fogalmazott a hálóőr az M4Sportnak. – Ami viszont fantasztikus volt, hogy nagyszerű volt a szurkolás, a hangulat, mindenkinek hatalmas élmény volt.

Ízelítőt kaptunk abból is, hogy milyen a topfutball, az első félidő első felében az uruguayiak megmutatták azt, hogy miért vannak a világranglistán előkelő helyen, és hogy miért futballoznak topklubokban.

Érezhető volt, hogy más szintet képviselnek, mint mi, de a találatunk után mi is picit elhittük, hogy okozhatunk nekik kellemetlen pillanatokat, a második félidőben már egyenrangú partnerek voltunk. Örülök, hogy meg tudtuk tölteni az új arénát, és hogy szépen helytálltunk.

Dzsudzsák és Szalai lecserélése után Dibusz kapta meg a csapatkapitánynak járó karszalagot, ami játékostársai döntésének a következménye volt.

Délelőtt szólt (Dzsudzsák) Bazsi, hogy ha őket Szalaival lecseréli a kapitány, akkor úgy gondolják, hogy nekem adnák a szalagot.

Ezt nagyon nagy megtiszteltetésnek vettem, és volt is néhány órám erre felkészülni. Óriási dolog ez, és örülök neki, hogy abban a félórában, amíg rajtam volt a karszalag, már nem kaptunk gólt, meg próbáltam is picit biztatni a srácokat, hátha benne lehet az egyenlítő találat.