Mint ismeretes, a második helyen végzett elitkörös csoportjában, így kijutott az írországi Európa-bajnokságra a Preisinger Sándor vezette U17-es magyar labdarúgó-válogatott. Fiataljaink a C-jelű négyesbe nyertek besorolást Izland, Portugália és Oroszország társaságában (itt a pontos Eb-menetrendünk – kattints!), ezzel elkerülték például az első ránézésre halálcsoportnak tűnő, D-jelű kvartettet, amelyben a spanyolok, az olaszok és a németek is helyet kaptak.

Azok a németek, akik egy “ismerős” nevet is felvonultatnak hivatalosan is kihirdetett Európa-bajnoki keretükben: Dárdai Márton, a Hertha BSC 17 éves középső védője is meghívót kapott a kontinenstornára, így akár az is előfordulhat, hogy a már Berlinben született középső Dárdai-fiú akár a magyar válogatott ellen is pályára léphet majd.

Dárdai Márton több mint egy éve kapott már meghívót az U16-os német együttesbe, tavaly ősszel pedig már az U17-es korosztályos csapat kapitánya lett, sőt, épp az Eb-házigazda Írország elleni, novemberi mérkőzésen az első gólját is megszerezte német színekben a fiatal bekk. Bátyja, Palkó az U18-as és az U20-as német válogatottban is szerepelt már.

A német U17-es keret:

Interjú: “Dárdai már nem ugyanaz, mint aki négy éve volt” – Ben-Hatira Ferrarit várt Hemingwaytől