Jövő héten, pénteken a magyar férfi labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtező sorozat újabb állomásaként az Eb-győztes Portugáliát felülmúló Svájc együttesét fogadja a Groupama Arénában. A mérkőzés előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor beszélt az mlsz.hu-nak a várakozásokról és az elvárásokról.

– Nem érdemes mellébeszélni: a Feröer elleni találkozó számomra is csalódás volt, játékban és eredményességben is többet vártam a csapattól. Ugyanakkor fontos ismét hangsúlyozni, hogy a szövetség vezetése a terveink szerint 2018-ban, a sorozat végén értékeli majd a válogatott és a kapitány munkáját. Bernd Storcktól kemény munkát várok, és az eredményességet illetően azt, hogy a lehető legtovább tartsa versenyben a válogatottat. A helyzetünk sokkal nehezebb, mint az Európa-bajnokság előtt volt, hiszen míg Franciaországba 24, addig az oroszországi világbajnoki döntőre csak 13 európai együttes juthat el! Remélem, hogy az utolsó mérkőzésekig lesz esélyünk legalább a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzésére.

– Nyáron a magyar futball jelentős, akkor szinte nemzeti egyetértés mellett ünnepelt sikert ért el – folytatta a szövetség elnöke –, nem emlékszem olyan megszólalásra, amely kétségbe vonta volna az Európa-bajnokságon elért teljesítmény jelentőségét.

Az utóbbi időszakban sajnálattal tapasztaltam, hogy vannak olyanok, akik félretették az akkori eredményeket, elfelejtették a történteket, és teljesen más hangnemben szólaltak meg, mint akkor. Szerencsére a szurkolók reálisabban látják: Svájc ellen ismét telt ház lesz a stadionban. Bernd Storck a Norvégia elleni pótselejtezőn és a nyári Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy érti a szakmáját, ezért változatlanul élvezi a szövetség vezetésének bizalmát. Ha a magyar labdarúgó-társadalom arra összpontosít, hogy a saját helyén mindenki a korábbiaknál magasabb színvonalon, nagyobb hozzáértéssel dolgozzon, biztos vagyok benne, hogy hosszútávon a válogatott mellett az utánpótlásképzésben, és a klubfutballban is sikeresebb időszak várhatna ránk, függetlenül egy-egy rövidebb eredménytelen időszaktól.