– Hogy mi lesz vasárnap az Európa-bajnoki címvédővel szemben? – kezdte Elek Ákos a boon.hu-nak. – Nem tudni, az biztos, hogy a közönség ismét mögöttünk áll, telt ház, remek hangulat fogadja majd a csapatokat a pályán. A realitások talaján kell maradni, ez alapján egyértelműen a vendégek az esélyesek. Tele vannak világsztárokkal, ráadásul az utóbbi időben remek formát mutatnak. Azt viszont megígérhetem, hogy hatalmas szívvel, nagy akarattal fogunk futballozni, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Fegyelmezetten, zártan kell játszanunk, hiszen biztos, hogy a portugálok birtokolják majd többet a labdát.

Elek Ákossal felidéztük a tavalyi Európa-bajnokságot, azt a pillanatot, amikor 3-3-as állásnál, ziccerben a kapufát találta el Portugália ellen. Ha abból az akcióból gól születik, akkor a portugálok nem biztos, hogy továbbjutottak volna a csoportból.

– Volt, aki úgy vélekedett, hogy Cristiano Ronaldo megköszönhetné nekem, hogy továbbengedtem őket a csoportból – mondta Elek. – Azért ez nem teljesen igaz, hiszen akkor még sok idő volt hátra, akár újból egyenlíthettek volna, de egyébként is kár ezen elmélkedni. Majd ha vasárnap odakerülök, akkor berúgom. Jó lenne, ha a lyonihoz hasonló teljesítményt tudnánk nyújtani, ebben az esetben ugyanis egy nyílt meccset játszhatnánk velük. Bízom benne, hogy nem a tavaszi forgatókönyv ismétlődik meg, hiszen a lisszaboni vb-selejtezőn egyértelműen az ő akaratuk érvényesült.