Mint ismert, a magyar válogatott szoros mérkőzésen, 2-1-re alulmaradt a szlovákok ellen Eb-selejtezőn hétfőn este. A találkozó után Szoboszlai Dominik és Marco Rossi szövetségi kapitány is értékelte a látottakat, utóbbi komoly bírózást emlegetett.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a lefújás után a spanyol spori, Antonio Mateu Lahoz kiállította Baráth Botondot. A 27 éves hátvéd szerint csak bizonyos dolgokat kérdezett a játékvezetőtől, aki a kilencven perc során piros lappal fenyegette őt.

Odamentem hozzá és megkérdeztem, hogy miért vette ezt egy kicsit kényelmesre – kezdte Baráth Botond az M4 Sportnak – A bíró egész meccsen kipécézett magának, folyamatosan mondogatta nekem, hogy ki fog állítani, ne dumáljak neki.

Én csak megkérdeztem bizonyos dolgokat, hogy ezt miért kell. Úgy néz ki, az új szabályok az ellenfélre nem vonatkoztak az ellenfélre, mert ők állandóan a legmesszebbről sétáltak le a pályáról, nekünk ugye folyamatosan mondta, hogy a legrövidebb úton menjünk le.

Ezt megkérdeztem tőle, zokon vette és kiállított.

Az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City válogatott hátvédje szerint a csapat egy döntetlent megérdemelt volna a szlovákok ellen.

Frusztrál a kiállítás, azért is, mert legközelebb nem tudok segíteni a csapatnak. Az eredmény is frusztrál, mert az első félidőben kaptunk egy lesgólt. Úgy hiszem, egy ikszre kihozhattuk volna ezt a mérkőzést, de sajnos nem sikerült.

Én úgy tapasztaltam, hogy végig mi irányítottuk a mérkőzést. A végén ugyan kicsit elfáradtunk, de mi voltunk a veszélyesebbek.

Sajnos kikaptunk, menni kell tovább és a következő mérkőzéseket be kell húzni és idegenben is pontot, pontokat kell szerezni. Megmutattuk, hogy Azerbajdzsánból is el tudtuk hozni a három pontot. Most megyünk a horvátokhoz, az sem lesz egy könnyű mérkőzés. De hát harcias a csapat és mindent meg fogunk próbálni ahhoz, hogy pontot vagy pontokat hozzunk el onnan, mert ez kötelező lesz nekünk – tette hozzá.

Sallai Roland úgy gondolja, kijuthatunk az Európa-bajnokságra.

Jól sikerült visszatérnem a válogatottba. Igazából helyzet nélkül rúgtak nekünk két gólt, az egész mérkőzésen jól játszottunk. A második gól után kicsit leültünk, talán már nem volt bennünk annyi erő de nem adjuk fel, megyünk tovább, mert látszik, hogy ez a csapat képes arra, hogy kijusson az Eb-re – fogalmazott, majd elmondta, mi kellett volna a második gólhoz. – Az utolsó passz hiányzott, de a helyzetkihasználáson is javítani kell a következő mérkőzésekre és akkor eredményesek tudunk lenni. Most vissza fogjuk nézni a mérkőzést, megnézzük a pozitív és negatív dolgokat is és tanulunk belőle, és készülünk a következő meccsre. Csak a koncentráció hiányzott a végén, ezen kell kicsit dolgoznunk, javítanunk és akkor sikeresek leszünk – fogadkozott a támadó.

Komoly bírózás Rossitól: “Nem először tévednek ellenünk, most egyméteres lesgólt kaptunk”