Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitány értékelése a vasárnapi magyar-orosz NL-mérkőzést (2-3) követően.

Először is mint minden meccsünkre, most is úgy készülünk, hogy nyerni akarunk, ez most is így volt, és természetesen 3-0 után is nyerni akartunk. Más kérdés, hogy kiengedtünk, és nagy árat fizettünk érte, hiszen két gólt is kaptunk. Az edzőnek nem a feladata, hogy kiabáljon, veszekedjen, mérgeskedjen a kispad mellett, hanem irányítania kell a meccset. Néhány cserét végrehajtottunk, és a továbbiakban nem engedtük ki az irányítást a kezünkből. Hibákat követtünk el, ezeket ki fogjuk elemezni, tanulni fogunk belőlük, de gratuláltam a csapatomnak a mai győzelemhez, illetve a két meccsen megszerzett hat ponthoz.

Orosz kém? “Jó ötlet…”

Az orosz kapitány megkapta azt a felvetést is, hogy a zártkapus stadionban jól lehetett hallani az ellenfél kispadját is. és hogy esetleg “ültetett-e be kémet a magyar csapat mögé, hogy hallják, mit mond Marco Rossi?”

Ahhoz olaszul kellett volna tudnom, de nem beszélem ezt a nyelvet. Mindenesetre jó ötlet, olaszul kellene tudnom, és törökül, akkor tudnám az ellenfél taktikáját. Mindenesetre érdekes felvetés volt… – válaszolt Csercseszov.

Rossi elégedett: “Szoboszlai nem vette rossz néven a lecserélését, számíthatott is rá” – a kapitány részletes értékelése