Amint azt tegnap a csakfoci.hu megírta: az MLSZ-ben már meghozták az elvi döntést Georges Leekens jövőjével kapcsolatban, ha nem merül fel olyan váratlan és az előzetes döntést “ellehetetlenítő” körülmény, amely az elválást megnehezítené, akkor a kapitányt biztosan menesztik.

Az átigazolási hírekben és az olaszországi szereplők kapcsán is igen jól értesült gianlucadimarzio.com is megerősíti értesüléseinket, igaz, ők az olasz Marco Rossi szemszögéből számolnak be a fejleményekről.

A lap úgy tudja, a szövetség ma délelőtt találkozott a szakemberrel, hogy az utolsó részleteket is egyeztessék a válogatottnál való szerepvállalása kapcsán.

Rossi a 2016/17-es szezonban nagy bravúrt ért el a Honvéddal, amellyel megnyerte az NB I-et. Majd Dunaszerdahelyre igazolt, ahol 25 év után nemzetközi kupába vezette az együttest, és bronzérmes lett.

Rossi szövetségi kapitányi kinevezése Bernd Storck távozása után is felmerült, de akkor Georges Leekens lett a befutó.

A DAC vezetőedzője néhány napja is nyilatkozott a magyar nemzeti tizenegy kispadja kapcsán, többek között így fogalmazott:

Ki vagyok én, hogy nemet mondjak a válogatottnak?

Leekens is megszólalt

A belga sajtóban Georges Leekens is megszólalt, aki szűkszavúan nyilatkozott.

– Az MLSZ elnökével és a főtitkárral is jó a kapcsolatom. Biztosan tudatnák velem, ha lenne valamilyen probléma. Ez eddig nem történt meg – mondta.