Mint ismert, az Év edzője 2020-ban a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi lett, megelőzve a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-főtáblájára juttató Szergej Rebrovot. Az olasz tréner irányításával tavaly nyolc tétmeccsen öt győzelem, két döntetlen és egy vereség volt az Eb-re kvalifikáló és az NL-ben az A-ligába jutó nemzeti csapat mérlege. Marco Rossinak a virtuális térben honfitársa, Fabio Capello spanyol és olasz bajnok, BL-győztes futballedző “adta át” a díjat.

Olaszként büszke vagyok rendkívüli eredményekre, amiket elértél. Az újságírók nem tudnak egy fontos dolgot. Az én édesapám Magyarországon, Hímesházán született, emiatt van bennem egy kis magyar vér. Az NL-sorozat nehéz volt, és azt kell, hogy mondjam, kiemelkedő teljesítményt mutattatok három ellenfeletekkel szemben. Ez az a díj, amit a pályán érdemeltél ki a komolyságoddal és leginkább azzal, hogy mint edző, megértetted a játékosaid képességeit, akiket felkészülten küldtél ki a pályára, mindig tisztelve az ellenfeleidet – fogalmazott a szakember.

Őszintén szólva egészen jól meg szoktam találni a szavakat, de nekem akkora megtiszteltetés beszélni veled, megkapni tőled ezeket az elismerő szavakat, hogy most kevésbé találom a szavakat. Nagyon jó volt hallani, hogy van benned magyar vér,

örökbefogadott magyarnak tekintem magam, lassan nyolc éve élek Magyarországon, 2012 júniusában érkeztem, és azóta csak kevés időt töltöttem Olaszországban,

egy évet Szlovákiában, magyar lakta területen, úgyhogy ott is úgy éreztem, mintha Magyarországon lennék. Ismétlem, félig magyarnak érzem magam, azért is, mert noha nem folyik bennem magyar vér, de a családom, főleg a nagypapám nagy rajongója volt az Aranycsapatnak. Duplán boldog és büszke vagyok arra, hogy a válogatott szövetségi kapitánya lehetek – mondta a díj “átvétele” után Rossi.

Tarolt a foci: Szoboszlai, Rossi és a magyar válogatott is díjat nyert az Év Sportolója Gálán