A magyar-horvát mezőnyének legnagyobb sztárja, a 2018-as aranylabdás Luka Modric sem hitt a szemének, amikor a skót játékvezető lefújta az Eb-selejtezőt a Groupama Arénában.

A szemmel láthatóan picit összetört klasszis a Sportske Novostinak értékelte a történteket a lefújás után, kiadva a figyelmeztetést csapatának és felsorolva a budapesti, 2-1-s vereség okait is.

Nem számítottunk erre a vereségre, fel kell ébrednünk! Az első figyelmeztetést már Azerbajdzsán ellen megkaptuk, de akkor össze tudtuk szedni magunkat, ez a meccs viszont egy igazi sokk volt a számunkra. El kell felejtenünk mielőbb a történteket, nincs idő az ilyesmire, jönnek sorban a meccsek és mindenki minket tart az esélyesnek. Minden csapatnak lehetnek problémái, de annál sokkal jobban kell majd játszanunk, ahogy ezen a két meccsen tettük. A mai meccs után még mindenki kicsit heves volt, el kell telnie egy kis időnek, hogy elemezzük a történteket. De az biztos, hogy rendbe kell tenni a dolgokat, mert komoly gondjaink lesznek az Eb-re jutással – ha pedig nem jutunk ki, az számunkra egy katasztrófa lesz.

Gyorsabban kell futballoznunk és mozognunk, döntéseket hoznunk, ezek az alapok ahhoz, hogy feltörjük az ellenfél védekezését, mindez nem volt most meg bennünk. Ez kevés így. Nem tragédia ez a vereség, de nagy csapás, nem erre számítottunk, ugyanakkor sok meccs áll még előttünk.

Remélem, Wales ellen mindenki egészséges lesz majd, fel kell nagyon készülnünk a kulcsfontosságú júniusi selejtezőre – tette hozzá a Real Madrid középpályása.

Rossi: “Ez volt pályafutásom legnagyobb győzelme, a magyar kispad a karrierem csúcsa” – részletes értékelés