Amint azt a csakfoci.hu hétfőn elsőként jelezte, az nap hivatalossá is vált, Feczesin Róbert nyolc év visszatér a magyar válogatottba. Az Újpest rutinos, 33 éves támadója a DIGI Sportnak elmondta, először nem vette fel a telefont Marco Rossinak, hiszen nem ismerte a számát, és Szabó Gergő sajtófőnök segítsége kellett, hogy a kapitány beszélni tudjon a csatárral.

Amikor már én is tudtam, hogy meg leszek hívva a válogatott keretbe, akkor a szövetségi kapitány megpróbált elérni, de nem tudtam a telefonszámát, ezért nem vettem fel. – kezdte Feczesin Róbert a DIGI Sportnak. – A sajtófőnököt, Szabó Gergőt pedig ismertem Székesfehérvárról, hiszen korábban ott dolgozott, amikor én ott futballoztam. Felvettem neki a telefont, de rá két másodpercre már adta is a szövetségi kapitányt, úgyhogy sikerült vele beszélnem.

Az NB I-ben négy góllal negyedik helyen álló Feczesin hozzátette, Marco Rossi anyanyelvén – olaszul – beszélgettek és a válogatott meghívó miatt az érzelmek teljesen elragadták.

Olaszul beszélgettünk, és megmondom őszintén, hogy felállt a szőr a kezemen-hátamon, mert az egy elképesztő érzés, amikor a saját nemzetemet tudom képviselni. Most meghívtak, én pedig azon leszek, hogy nagyon jó teljesítménnyel tudjak előrukkolni – fogalmazott a labdarúgó, akiről az 55 éves szakember is jó véleménnyel van.

Feczesinről annyit mondanék, hogy az elmúlt hetekben, amióta Újpesten van, megváltoztatta a csapata arculatát. Már Olaszországban rokonszenves volt a játéka, korszerűen futballozik és bízok benne, hogy fontos segítséget tud nyújtani a pályán, akár olyan esetben, amikor Szalai nem tud pályára lépni, vagy nem tudja folytatni a játékot, de akár vele párban is – jelentette ki Rossi a hétfő délután a kerethirdetéskor.

Rossi a szlovák meccsről: “Hibát hibával tetéztem” – Horvátországból egy pontot is nehéz lesz elhozni