Tóth Bence az Andorra elleni vereség alkalmával debütált a felnőtt magyar válogatottban. A Puskás Akadémia játékosa szerint a találkozó előtt semmilyen jel nem utalt arra, hogy baj lehet.

– A bemelegítésnél azt éreztem, hogy jól megy a csapatnak és simán meg lehet nyerni a mérkőzést. Nagyszerű érzés volt a Himnuszt hallgatni, együtt énekeltük a nézőkkel. A meccs elején sem volt gond, jól ment a játék, pontos volt az első pár passz. Egyszer helyzetbe is kerültem, de lepasszoltam az Eppel Marcinak, sajnos kimaradt. A kapitány azt kérte tőlem, hogy fussak sokat, passzoljak pontosan, segítsem a támadásokat. Azt gondolom, ezt sikerült megvalósítanom. Nagyon szerettünk volna gyorsan gólt szerezni, ám ez nem sikerült és a csapat görcsössé vált. A második félidőben a betömörülő hazaiakkal szemben hiába próbálkoztunk és voltak lehetőségeink, nem sikerült betalálnunk. Ellenfelünk önfeláldozóan védekezett, a kapusa pedig remek napot fogott ki. Talán tudat alatt elhittük, hogy ez egy könnyű meccs lesz.

 

Tóth Bence a mérkőzést követő szurkolói reakcióról is beszélt, amikor a csapatot elkísérő drukkerek levetették a játékosokról a címeres mezt.

– Igen, az borzalmas érzés volt. Ha nem lettek volna ott a biztonsági őrök és a rendőrök, féltem volna. Az is rosszul esett, hogy levetették rólunk a mezt, ugyanakkor megértem őket. A szurkolók sokat utaztak, buzdították a csapatot, készültek a sikerre, amelyet sajnos nem tudtunk megadni nekik. Szóval teljességgel érthető volt a felháborodásuk, viszont tényleg rossz volt megélni, főleg, hogy ez volt az első mérkőzésem. Az öltözőben hét-nyolc percen keresztül mindenki lefelé nézett, fogta a fejét, meg sem szólalt. A kapitány is kereste a szavakat.