Mint ismert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette keretét az októberi, albánok és angolok elleni vb-selejtezőkre, a névsorban pedig hét év után ismét helyet kapott a Ferencváros középpályása, Vécsei Bálint.

– Annyit tudtam, hogy a válogatottnál figyelemmel kísérik a teljesítményemet, de akkor is nagyon örültem, amikor hétfő reggel felhívott a válogatott csapatmenedzsere, hogy meghívást kaptam az októberi vb-selejtezőkre – mondta Vécsei Bálint a FradiMédiának. Elég régóta vágytam már rá, hogy ismét válogatott lehessek, de az elején picit ledermedtem, amikor kiderült, hogy tényleg sikerült.

A Fradi középpályása szerint az elmúlt évek keményen próbára tették sportszakmailag és emberileg is, ám a jelenlegi szezontól megkapott bizalom a játékán is megmutatkozik.

– Az elmúlt időszak nem volt könnyű a számomra, kevés szerephez jutottam, egyszerűen nem élveztem a szakmai stáb bizalmát. Ezen a nyáron ez megváltozott, habár az első időkben keveset játszottam, de Peter Stögerrel történt beszélgetésemnél egyértelművé vált a számomra, hogy Peter számít rám. Ez a bizalom pedig a pályán mutatott teljesítményemen is meglátszik, úgy érzem, ez is az oka az utóbbi időszak jó teljesítményének. Azt gondolom, hogy segítségére tudok lenni a Fradinak, és most ez a bizalom a válogatottnál is megvan.

A magyar nemzeti csapat október 9-én, szombaton 20.45-től a valószínűleg Myrto Uzunival felálló Albániát fogadja a Puskás Arénában, majd három nappal később Anglia ellen, idegenben lép pályára.  Érdekesség, hogy Vécsei két válogatott mérkőzéséből az egyiket éppen az albánok ellen vívta még 2014-ben, amikor a mieink 1-0-ra nyertek a korábban Priskin Tamás góljával.

– A múltkori albán-magyar találkozó után Myrto jókedvűen, nagy mosollyal az arcán érkezett az öltözőbe, amikor találkoztunk, de remélem, hogy most mi fogunk mosolyogni. Emlékszem, hogy korábban elmondta, hogy nekem is a magyar válogatottban kéne lennem és most tessék, valóban ott leszek! – mondta a válogatott labdarúgó.

Rossi nem ragaszkodik a válogatott kispadjához: “Hiába keresek olyan klasszikus középső csatárt, mint Szalai, nem találok” – új játékosokat honosíthatunk