Laczkó Zsolt, 22-szeres válogatott védő, a Debrecen és a Honvéd bajnoka mondta el véleményét többek között Marco Rossiról is.

– A választott játékrendszer (3-5-2) nagyon sokat segített a siker elérésében, de nem az volt a kulcsa, hanem a kiindulópontja – mondta Laczkó Zsolt Kéri Andrásnak, a Calcio Analyst házigazdájának a bunteto.com-on. –  Az ellenfelek nem voltak rá felkészülve, nem igazán ismerték, hiszen nem nagyon játszott itthon senki ebben a hadrendben. Ide tartozik, hogy Rossi időszakát követően is meghatározta a Honvédot a 3-5-2-es játékrendszer, amelyhez kellett az, hogy megfelelő mentális erővel bíró minőségi játékosok alkossák a keretet. A háromvédős rendszerben megmaradt a stabilitás és ez általában a két támadó ellen létszámfölényt, a széleken pedig taktikai egyensúlyt jelentett.

Rossi tiszteli a magyar embereket, a kultúrát és az itthoni közeget. Ez a kiindulópontja, így nem akarja megmondani a tutit, mint tette számos korábban hazánkban munkát vállaló szakvezető. Nem probléma számára kimenni és megnézni egy NB II-es mérkőzést sem. Saját tudására támaszkodva megpróbálta a lehető legtöbbet kihozni a magyar futballistákból és mind klub, mind válogatott szinten siker koronázta az elképzeléseit.

Laczkó elmondta, mi volt a siker titka a Honvéd bajnoki címének, amit testközelből élhetett át.

– A Honvédnál Marco Rossi hívására kerültem a csapathoz, ahol a taktika dominált és markánsan körvonalazódtak az egyes játékfázisok. Erős volt a keretünk Kispesten is, de valójában a csapategység és a szervezett játék hozta meg a sikert. Ezzel pedig a nálunk esélyesebb és nagyobb anyagi forrásokkal rendelkező együttesek nem tudtak mit kezdeni – tette hozzá a jelenleg a Puskás Akadémiánál dolgozó utánpótlásedző.