Kihirdette keretét a Magyarország és Wales elleni jövőheti Eb-selejtezőkre készülő szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Pavel Hapal.

Ahogyan arról a csakfoci.hu is beszámolt, a cseh szakembernek sok problémával kellett szembesülnie az elmúlt hetekben, hiszen váratlanul lemondta a nemzeti csapatban való további szereplést az egyik legnagyobb sztár, a 102-szeres válogatott Martin Skrtel, a Marseille 33 éves védője, Tomas Hubocan és a szintén 33 esztendős támadó, a Cipruson légióskodó Adam Nemec, továbbá keresztszalag-szakadást szenvedett a német élvonalbeli Nürnberg támadója, Adam Zrelák, akire legalább hat hónap kihagyás vár.

Pavel Hapal névsorából kiderül, hogy Skrtel helyett a DAC Dunaszerdahely védője, a korábban a Mol Vidi FC által is kiszemelt Lubomír Satka került be a keretbe, aki legutóbb tavaly októberben, Svédország ellen játszott a válogatottban, összesen pedig már háromszor húzta magára a címeres mezt.

A szövetségi kapitány három újoncnak is küldött meghívót, a Cracovia Kraków középhátvédje, Michal Siplak, a Benficától a Santa Claránál kölcsönben lévő Martin Chrien, valamint a dunaszerdahelyi Pavol Safranko is először léphet pályára a felnőtt válogatottban.

Tréner Pavel Hapal nominoval 24-členný tím na kvalifikačné zápasy proti Maďarsku a Walesu.Čo hovoríte na jeho výber? Prekvapil vás niekto, či vám naopak nejaké meno v nominácii chýba?#slovenskisokoli

Közzétette: Slovenský futbalový zväz – 2019. március 12., kedd