A bolgárok korábbi aranylabdás játékosa, Hriszto Sztoicskov szerint egyértelmű, hogy a bolgár válogatott a szófiai Eb-pótselejtező esélyese.

Georgi Dermendzsiev fantasztikus szövetségi kapitány, játékosnak is nagyszerű volt, edzőnek is az. Jó tíz évvel idősebb nálam, nem ért össze a pályafutásunk, de mélységesen tisztelem őt. Fiatal, tehetséges játékosokból áll a válogatott, a legtöbben a bolgár bajnokságban játszanak – fogalmazott Sztoicskov az Indexnek adott interjújában.

Legutóbb, amikor 1-1-et játszottunk Írországgal és 1-0-ra kikaptunk Walesben, hatalmas balszerencsénk volt. Nem számít, a ranglista-helyezés csak egy szám. Szófiában lesz a meccs, a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban. Kint lesz húszezer szurkoló, mind bolgár, ők lesznek a válogatottunk tizenkettedik játékosa, nem tudom elképzelni, hogy ne győzzünk. És utána akár Izland, akár Románia lesz az ellenfél, őket is otthon fogadjuk. Ott leszünk az Európa-bajnokságon – mondta a bolgárok legendája, aki Détári Lajoson kívül Király Gáborra emlékszik a magyarok közül.

Remek kapus volt. De ettől függetlenül is vannak emlékeim, bár válogatott játékosként sohasem kerültem szembe Magyarországgal. Edzőként viszont kétszer is, 2004 és 2007 között szövetségi kapitány voltam, és a 2006-os világbajnokság selejtezőjén összeakadtunk a magyarokkal. Otthon 2-0-ra győztünk, Budapesten 1-1 volt az eredmény, emlékszem, nem a Népstadionban játszottunk. Lothar Matthäus volt a szakvezetőjük, arra nagyon is emlékszem. De vannak ennél fontosabb emlékeim is!

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el!