Az 52 éves Jordan Lecskov a bolgár labdarúgás történetének egyik legismertebb alakja. A válogatott tagjaként részt vett az 1994-es világbajnokságon és az 1996-os Európa-bajnokságon, előbbi tornán pedig vezéralakja volt a végül negyedik helyen zárt csapatnak, a németek elleni negyeddöntőn szerzett győztes fejesgóljával pedig örökre beírta magát a helyi labdarúgás aranykönyvébe a “Varázslónak” is becézett, egykori 45-szörös válogatott középpályás.

Aki ma már a bolgár szövetség egyik alelnöke, így már ebben a tisztségében értékelte azt, hogy Bulgária elsőként a magyar válogatottal csap majd össze jövő március 26-án az Európa-bajnoki pótselejtezők A-ágának elődöntőjében.

Elégedett vagyok a sorsolással. Jobb dolog nem is történhetett volna, csak a gólokat kell majd megszereznünk. Most már álmodhatunk az Európa-bajnoki szereplésről – mondta Lecskov nem sokkal a sorsolást követően, a gol.bg cikke szerint.

Szerintem nagyon kedvező ellenfeleket kaptunk, de először az első meccsre kell koncentrálnunk a magyarok ellen, majd csak utána szabad a döntőre figyelnünk. Remélem, a fiúk megteszik a dolgukat a közönség támogatásával. Szerintem a magyarok, a románok és az izlandiak ugyanazon a szinten vannak, mint mi. Épp ez volt az UEFA terve is a selejtezők kapcsán – meg akarta adni mindekinek az esélyt, hogy ott lehessen az Eb-n. De először győzzük le Magyarországot, utána ráérünk foglalkozni a többivel – tette hozzá.

Válogatott: Álomsorsolás? – 62 éve nem győztünk Bulgáriában