Néhány napja számoltunk be arról, hogy igen látványos gólt kapott a papíron a világ jelenleg legmagasabb kapusának számító 26 éves dán hálóőr, Simon Bloch Jörgensen az angol hatodosztályban.

Bár hivatalos lista nincs a legmagasabb játékosokról, az amerikai howtheyplay.com sportblog néhány hónapja készített összeállítást a téma kapcsán, e szerint valóban a dán óriás a legnagyobb azon kapusok közül, akiknek a magasságát nyilvántartják – nyilván a profi vagy magasabban jegyzett osztályokban egyszerűbb az adatgyűjtés, a lista aligha tekinthető emiatt teljesnek.

A legmagasabb aktív kapusok ezen lista szerint:

1. Simon Bloch Jörgensen (dán, Dulwich Hamlet) – 210 centiméter

2. Kristof Van Hout (belga, Standard Liége) – 208

3. Tonny Brogaard (dán, Frem) – 206

4. Vanja Ivesa (horvát, NK Opatija) és Daniel Müller (német, legutóbb Augsburg II) – 205-205

6. Jason Mooney (északír, Cliftonville) – 204

7. Costel Pantilimon (román, Nottingham Forest) és Aaron Chapman (angol, Peterborough United) – 203-203

9. Vanja Milinković-Savić (szerb, Torino / Ascoli), Paolo Domenico Acerbis (olasz, legutóbb Trevigliese), Lazar Jovisić (szerb, Inđija), Demba Thiam (szenegáli, Viterbese Castrense) – 202-202

Azonban cikkünkre reagálva a Tolna megyei I. osztályú Dunaföldvár klubigazgatója, Hagymási Zoltán – korábban az NB I-ben, Tatabányán, Siófokon és Diósgyőrben is dolgozott másodedzőként a szakember – a legnagyobb közösségi oldalon tett közzé egy képet, amelyen a csapat kapusával, a 26 éves Hruby Tamással együtt látható. Íme, a szöveg:

“Pár napja írta a Csakfoci, hogy átemelték a világ legmagasabb kapusát a 26 éves dán kapust, Simon Bloch Jörgensent, aki 210 cm és az angol hatodosztályban véd.

Nekünk is van egy kis termetű kapusunk, akit még nem emeltek át mérkőzésen. Megye I. osztályban véd. Hruby Tamásnak hívják és 216 cm. Tehát akkor Ő jelen pillanatban a világ legmagasabb kapusa.”

A tehát 216 centiméter magas Hruby 2014 óta véd Dunaföldváron, korábban kézilabdázott, majd kispályán focizott.

Pár napja írta a Csak foci, hogy átemelték a világ legmagasabb kapusát a 26 éves dán kapust, Simon Bloch Jörgensent, Aki…

Közzétette: Zoltán Hagymási – 2019. február 21., csütörtök