Michael Boris (MTK Budapest): “Nagyon csalódott vagyok. Az elején jól működött a taktika, sikerült is megszerezni a vezetést, sajnos a félidő vége előtt kiegyenlített a Vidi. Túl könnyen szerezte a gólt az ellenfél, ez nem fér bele. Mezei sérülése megnehezítette a dolgunkat, hiszen jelentősen csökkentek a variációs lehetőségeink. A szünetben tudtuk, hogy a Fehérvár változtatásokra készül, próbáltunk erre felkészülni, mégis gyorsan vezetést szerzett az ellenfél – egyértelműen jobban kellett volna védekeznünk a meccs egyes szakaszaiban.

Néha hiányzott egy-egy jó mélységi labda, a játék forgatása, nem voltunk mindig pontosak, így a hosszú labdák kerültek előtérbe. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy megszerezzük az egyenlítő találatot, harcoltunk, küzdöttünk, de nem sikerült betalálni.

A két klub lehetőségeit nem lehet összehasonlítani, ennek ellenére – mint mindenki ellen, most is – nyerni szerettünk volna, eltüntetni a háttérben meglévő különbségeket. Úgyhogy a szurkolóknak igenis büszkének kellene lenniük erre a csapatra, mert ennek ellenére egyáltalán nem volt ez egy lefutott párharc, csak eljutottunk idén is az elődöntőig, és nagyon “be akartunk jutni” a Puskás Arénába. Gratulálok a Fehérvárnak a továbbjutáshoz.” (mtkbudapest.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): “Az első 10-15 percben nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, nem voltunk elég élesek, ami kicsit meglepett, mert úgy éreztem, hogy a csapat a felkészülés alatt nagyon koncentrált volt. A bekapott gól felébresztett bennünket és utána már úgy játszottunk, ahogy az elejétől terveztük. 2-1-ig nagyon jól futballoztunk, a végén pedig mindent elkövettünk, hogy megtartsuk az előnyünket. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen ez volt az első mérkőzésünk, amit meg tudtunk fordítani, és szerencsére nagyon jókor is jött ez a győzelem. Az első játékrészben volt egy kis problémánk a labda elleni játékban, erre reagáltunk a szünetben, és ezzel megfogtuk az MTK-t a második félidőben. Ha nem jöttek volna a sérülések, talán simább is lehetett volna ez a győzelem.

A fordításhoz a csapat lelki erejére volt szükség, nagyon örülök, hogy most mutatták meg a fiúk, hogy meg tudunk fordítani egy meccset. Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy még nem nyertük meg a kupát, ahhoz, hogy ez sikerüljön, még nagyon sokat kell tennünk.

Mivel a döntő még távolabb van, részletekbe nem tudok belemenni az előzetes várakozásokkal kapcsolatban, de abban bízom, hogy bármilyen körülmények között is játszunk majd, meg tudjuk nyerni a finálét.” (molfehervarfc.hu)

MTK Budapest – MOL Fehérvár FC 1-2

A találkozó összefoglalójáért kattints ide!