A MOL Magyar Kupa csütörtöki elődöntőjében az MTK Budapest és a MOL Fehérvár FC csapott össze az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A szerdai elődöntőben az Újpest egy góllal felülmúlta a Kisvárdát, ma este pedig a május 5-i döntő másik helyéért mérkőztek a csapatok.

A 9. percben Varga Roland próbálkozása Musliuról pattant szögletre, a 14.-ben pedig már vezettek a kék-fehérek: Somodi indított el gyorsan egy hazai kontrát, Prosser szépen tette tovább a labdát Schönnek, aki ziccerbe hozta magát, majd a bal alsóba lőtt (1-0).

Nem sokkal később Zivzivadze került helyzetbe, de Somodi védett a közeli lövésnél. A 33. minutumban Nikolics beadása után Zivzivadze fejese nem volt pontos, de eljutott Petrjakhoz, aki balról ívelt át a túloldalra, az ott érkező Nikolics közeli próbálkozását azonban kivágták a védők.

A 38. percben jött az egyenlítés: Bolla indult meg, majd kapta vissza Funshótól a labdát, ziccerben pedig a bal alsóba gurított a fiatal játékos (1-1). Nem sokkal korábban a hazaiaknak egy sérülés miatt kellett cserélniük.

A fordulás után az első komolyabb helyzetéből betalált a Fehérvár: Stopira bal oldali beadása után Funsho szerencsével készítette le fejjel a labdát Nikolicsnak, aki 9 méterről a kapuba lőtt (1-2).

Schön külsővel eleresztett lövése elkerülte a kapu bal oldalát, majd Funsho hiába fejelt a kapuba, les miatt érvénytelenítették a találatot.

Cserék és sárga lapok következtek mindkét oldalon, az MTK a hosszabbításban is ment előre az egyenlítésért, de a 92. percben a csereként beállt Kata lövését Nikolics blokkolta, Varga fejese pedig elkerülte a kaput.

A Fehérvár 2-1-es győzelmével bejutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe, amelyet május 5-én az Újpest ellen játszanak majd.

MTK BUDAPEST – MOL FEHÉRVÁR FC 1-2

Gólszerzők: Schön (14.) ill. Bolla (38.), Nikolics (52.)

MTK Budapest: Somodi – Alho (Kata, 74.), Perkovic, Nagy Zs., Herreira – Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimirov, 33.), Palincsár (Miovski, 74.) – Varga R., Prosser, Schön

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Bolla, Rus (Houri, 86.), Musliu, Stopira – Funsho, Nego, Pinto (Fiola, 72.), Petrjak – Nikolics, Zivzivadze (Dárdai, 86.)

Szabics: “A fordításhoz a csapat lelki erejére volt szükség”, Boris: “Mindent megtettünk az egyenlítésért” – értékelések