Sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 22. percre megélénkült a játék képe, ekkor Csongvai indítása után Onovo lőtt a jobb alsó mellé. Nyolc perccel később Van Nieff 30 méterről elvégzett szabadrúgásánál kellett résen lennie Pajovicnak. Még a félidő lefújása előtt az elefántcsontparti Tallo fejjel veszélyeztetett, majd a hosszabbításban megszerezte az Újpest a vezetést: Pauljevic gondolt egyet, megindult a labdával, Nagy szinte teljesen feleslegesen ellökte az ötös sarka előtt. Takács János játékvezető büntetőt ítélt, a büntetőt Tallo higgadtan jobb sarokba lőtte. Bár Tóth beleért, de hárítani nem tudott.

Fordulás után kis híján egyenlített a Puskás Akadémia. Mance érkezett jól Nagy beadását követően, de nem tudta már irányítani a labdát, így az elkerülte a vendégek kapuját. A felcsútiak szinte egykapuztak, beszorították az Újpestet, amelynek védelme sokáig jól állta a sarat. A 76. percben a csereként beállt Baluta vállalkozott lövésre 20 méterről, csak centikkel kerülte el a lövés a vendégek kapuját.

A hajrában felpörögtek az események: A 83. percben egyenlített a Puskás – Nagy lövése még kipattant, de jól érkezett Nunes, aki közelről a kapuba bólintott. Szinte azonnal visszavette a vezetést az Újpest, ezúttal Beridze közelről volt eredményes. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadtak Hornyák Zsolt tanítványai, de újabb gól már nem született, így az Újpest bejutott a legjobb 8 közé, a MOL Magyar Kupában, ahol a Mezőkövesddel játszik majd.

A DVSC – Varga József 121. percben szerzett góljával – 2-1-re legyőzte a hozzá hasonlóan másodosztályú Siófokot, így a Loki az MTK-val találkozik a negyeddöntőben.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Puskás Akadémia-Újpest 1-2 (Nunes 83., ill. Tallo 47. – 11-esből, Beridze 84.)

Puskás Akadémia: Tóth – Szolnoki, Spandler, Nunes, Nagy Zs. – Plsek (Baluta 64.), Van Nieff – Slagveer (Komáromi 30.), Knezevic (Géresi 64.), Kiss T. – Mance (Corbu 64.)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Kastrati, Antonov – Onovo, Koutroumpis, Csongvai (Katona 68.), Croizet (Mitrovic 57.) – Beridze (Perosevic 88.), Tallo

MOL Magyar Kupa: A ZTE a hosszabbításban, kettős emberelőnyben búcsúztatta a címvédőt