Budaörs – Budapest Honvéd 1-2 (Sajbán Miklós 22., ill. N’Gog 63. és 77.)

I. félidő

A másodosztályú együttes előtt alakult ki a meccs első lehetősége, a negyedik percben Stieber szabadrúgása után Gyurácz csúsztatott fölé. A vendégek sem maradtak helyzet nélkül, a 14. percben Gazdag kapu előtt keresztbe lőtt labdájáról többen is centikkel maradtak le középen, majd néhány percen belül kétszer is védenie kellett Kemenesnek, a Budaörs kapusa előbb Danilo, majd Ben-Hatira lövésénél avatkozott közbe. A 22. percben meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést, Sajbán Miklós 17 méterről lőtt kapura, a labda Fejősön megpattant, így Horváth mellett a hálóban kötött ki, sőt, négy percre rá Medgyes távoli bombáját a kispesti hálóőr ütötte ki a léc alól nagy bravúrral – majdnem kettő lett közte.

A félidő előtt újabb gólszerzési lehetőség adódott a Budaörs előtt, Sajbán Máté éles szögből leadott kísérletét Horváth a gólvonalról ütötte ki, ám a szünetig nem változott az állás.

II. félidő

A fordulás után a Honvéd továbbra is lendületben maradt, hiszen az 57. percben Mezghrani beadását Danilo fejelte a jobb kapufa mellé. Öt perccel később emberelőnybe kerültek a kispestiek, miután Danilo léphetett ki ziccerben, ám Kékesi szabálytalanul állította meg, így a hazai játékost kiállította a játékvezető. A 63. percben egyenlített a Honvéd: Holender 17 méteres szabadrúgását Kemenes bravúrral hárította, ám a kipattanót N’Gog az üres kapuba lőtte (1-1).

Az emberhátrányban játszó budaörsiek a 71. percben büntetőhöz jutottak, miután Lovric szabálytalankodott Sajbán Mátéval szemben, a bíró büntetőt ítélt. A tizit Stieber végezte el, akinek a léc alá tartó lövését Horváth védte. A 77. percben átvette a vezetést a Honvéd: Gazdag ugratta ki Danilót, aki az alapvonal előtt még pont elcsípte a labdát, beadását pedig az érkező N’Gog becsúszva a kapu közepébe továbbította (1-2).

A hátralévő időben kis híján egyenlíthetett volna a Budaörs, de Lengyel Béla 17 méteres szabadrúgása a kapufán csattant, így a Honvéd egygólos előnyből várja az április 3-i visszavágót.

Puskás Akadémia – Soroksár  (Vega 40., ill. Orosz 75.)

I. félidő

A Puskás Akadémia és a Soroksár összecsapásán az első tíz percben mezőnyfölényben játszottak a felcsútiak és többnyire a Soroksár térfelén zajlott a játék. A 19. percben hatalmas helyzet adódott a Soroksár előtt: Tamási bal oldalról elvégzett szabadrúgása után rosszul jött ki Danilovic, szerencséjére már csak a vonalon túlról tudta visszafejelni a labdát a soroksári játékos a kapu elé. Az első félidő végéhez közeledve Tamás rontott ziccerben, majd 40. percben Puskás Akadémia megszerezte a vezetést: Tamás és Vega remek összjátéka után az uruguayi játékos lövése irányt változtatott egy vendég védőn, így a labda becsapta Kovácsot és a hálóba gurult (1-0).

II. félidő

A második játékrészben sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, majd egy óra elteltével mindkét vezetőedző cserével frissített a csapatán. A 75. percben egyenlített a Soroksár: Orosz  lőtt 20 méterről kapura, és a labdája Heris lábán megpattant, ami a kapu bal oldalába vágódott (1-1).

Az utolsó negyedórában a felcsútiak támadtak jobbára, de veszélyes helyzeteket nem tudtak kialakítani, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó – folytatás április 3-án, szerdán.