Ahogy arról délutáni cikkünkben is beszámoltunk, több, az NB I-ben akár a bajnoki címért, akár a nemzetközi kupaindulásért, akár a kiesés elkerüléséért küzdő csapatnál, így a DVSC-nél is a tartalékolás mellett döntenek / döntöttek a hétközi kupafordulóban. Herczeg András is alaposan felforgatta a Ferencvárost legyőző (alap)csapatát keddre, a Kosicky – Cikos, Kinyik, Mészáros, Barna – Kuti, Pávkovics, Nagy K., Damásdi – Takács T., Zsóri tizenegyet küldte a pályára a harmadosztályú Ajka otthonában. A 18 éves, a Fradi ellen szenzációs győztes gólt szerző Zsóri Dániel például először kezdett a debrecenieknél.

Már a 10. percben látszott, hogy nem lesz sétagalopp a tartalékos Loki számára az ajkai kupameccs, hiszen a bátran kezdő NB III-as bajnokjelölt a kapufát is eltalálta. Ezzel tovább fokozva az egyébként is remek hangulatot.

Szenzációs a hangulat!#fcajka

Közzétette: FC Ajka – 2019. február 19., kedd

Válaszul a DVSC két komoly helyzetet is kialakított Takács, majd Zsóri révén, utóbbi lövésénél centik hiányoztak a gólhoz.

Zsóri-helyzet az MK-ban

Az Ajka egyelőre nem a Fradi: Zsóri Dániel egyelőre csak helyzetekig jutott.A félidőben a DVSC 0-0-ra áll harmadosztályú ellenfele otthonában az MK nyolcaddöntőjében: http://bit.ly/2SYJ5BD

Közzétette: M4Sport – 2019. február 19., kedd

A kiegyenlítettnek mondható és igazán élvezetes találkozón a második félidőben kezdtek el potyogni a gólok, egy szűk negyedóra alatt mind a két csapat két-két gólt szerzett, különösen Illés oxizós találata volt látványos, de Kuti is remekül emelt a másik oldalon a kapuba.

Amikor úgy tűnt, döntetlennel zárul a két csapat első kupafelvonása, jött a 91. perc, és a csereként beállt, debütáló 17 éves(!) debreceni játékos, Pintér Ádám, aki balról végezhetett el szabadrúgást. Tekerése mindenkit, így az ajkai kapust, az egyébként jól védő Horváth Dánielt is meglepte, a labda pedig a hosszú sarokban kötött ki érintés nélkül. Ezzel a góllal szerzett egygólos fórt a DVSC.

Magyar Kupa, a 16 közé jutásért, első mérkőzés:

Ajka (NB III) – DVSC 2-3 (Illés D. 61., Kenderes 73., ill. Takács T. 59., Kuti 67., Pintér Á. 91. )

Nyűg lesz a Magyar Kupa az NB I-es klubok számára? – Tartalékos csapatok játszhatnak a nyolcaddöntőkben