Az Újpest hátrányból fordítva, hétgólos meccsen nyert az Ajka vendégeként a Magyar Kupa 7. fordulójának kedd esti mérkőzésén és jutott a legjobb 32 közé. A találkozó után a két vezetőedző, Nebojsa Vignjevic és Kis Károly értékelte a látottakat a M4 Sport kamerája előtt.

Amit az első félidőben nem tetszett, ahogy a kezdőjátékosok a lehetőséggel éltek és az sem tett jót a csapatnak, ahogy elkezdtük a meccset. Utána aztán láttuk, hogy jött az eredmény.

Szerintem jót tett nekik ez a lecke és egy kicsit felébresztette őket. Nem voltam csalódott, nem haragudtam, az eredmény miatt nem aggódtam az első félidőben, de mindenképpen a játékosok hozzáállása volt az, amit nem igazán szerettem.

A második félidőben valóban megváltozott a játék képe – kezdte Nebojsa Vignjevic., majd a félidőben csereként beálló Feczesinre és Zsótérra is kitért. – Ők az első perctől nagyon komolyan vették az egész mérkőzést.

Mindig azt akarom megértetni a játékosokkal, hogy az Újpest a lényeg és ha nem nyerünk, vagy rosszul játszunk, akkor az egész csapatra kihat.

Végül nem győzte dicsérni az izlandi szélső, Aron Bjanarson teljesítményét.

Nagyon jók voltak az egyéni teljesítmények, itt elsősorban Bjarnasonra gondolok. A mai mérkőzés egyértelműen inspiráló volt a következő kihívásokra. Tényleg nagyon jó lecke volt bizonyos játékosok számára. Különösen a második félidővel vagyok nagyon elégedett, ahol sorozatban lőttük a gólokat és ez a korábbi meccseken hiányzott. Bízom benne, hogy összekovácsolódott csapat leszünk, hiszen az a lényeg, hogy egy csapatként gondolkozzunk és mindenki ezért küzdjön – mondta a szerb tréner.

Edzőkollégája, Kis Károly szerint a kényszerű csere merőben megváltoztatta a meccs képét.

Nagyon sokáig partiban voltunk az Újpesttel és kétszer is vezetést tudtunk szerezni, ami nagy dolog volt. Számunkra nem jött az jókor, hogy a szünetben kényszerű cserét kellett végrehajtanom, és ez által több poszton is változtatnom kellett. Innentől kezdve nem voltunk stabilak, mint az első félidőben. Több hiba is csúszott a védekezésünkbe, de azt sem szabad elfelejteni, ekkor az Újpest felpörgette a játékot és más ritmusban játszott.

Az első félidőben jóval agresszívabban, harcosabban tudtunk védekezni és a különbséget még az is jelentette, hogy ebben az időszakban támadásokat is vezettünk. A második félidőben ez már ritkán sikerült, és ezt a nyomást nem bírtuk ki.

Az Újpest egy nagyon gyors csapat, amitől tartottam is, de megpróbáltuk úgy megszervezni a védekezést, hogy ezt a sebességbeli különbséget el tudjuk tüntetni. Hatvan percig sikerült, de el kell ismerni, jobbak voltak és megérdemelten nyertek, amihez gratulálok. De szintén szeretnénk gratulálni a szurkolóinknak is, mert úgy gondolom, hogy ez NB I-es szintű volt – fogalmazott.

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

A két szakember mellett az újpestiek egyenlítő találatát szerző Szakály Péter, és az ajkaiakat vezetéshez juttató Nagy Mihály is nyilatkozott az M4 Sportnak.

Igazából nem az a fontos, hogy ki rúgja a gólt, hanem meg tudtuk nyerni a találkozót és továbbjutottunk a kupában. Tényleg le a kalappal az Ajka előtt, hiszen kiváló pályán, egy nagyon jó, szervezett ellenféllel találkoztunk. Tipikus kupameccs volt, nagyon motivált volt a hazai csapat. Nekünk sem volt gond a motivációval. Ahogy lenni szokott, találtak egy gólt egy kipattanó lövésből, aztán hál’istennek tudtunk egyenlíteni, de hát a félidő előtt pontrúgásból ismét gólt kaptunk. A második félidőre jól jöttünk ki, meg tudtuk mutatni azokat az erényeinket, amik bennünk rejlenek. Kicsit átálltunk támadó felfogásra.

Az első félidőben volt egy holtpont, de a gólom nagyon jót tett a lelkemnek, picit fel is spanolt a második félidőre. Miután átestem a holtponton úgy éreztem, már bírom erővel is.

Nem voltunk egy jó szériában, hiába játszottunk jól, hiába játszunk támadófutballt. Fontos volt, hogy amiket edzéseken gyakorolunk azt maradéktalanul teljesítettük, és hál’istennek jöttek a gólok is. Mostantól viszont már a Kaposvár elleni mérkőzésre koncentrálunk. Nagyon fontos lenne számunkra a bajnokságban is egy siker, hiszen nem ott állunk a tabellán, ahol a képességeink alapján kellene állnunk – jelentette ki a rutinos középpályás.

Az ajkaiak támadója, nem értette, miért kaphattak ki egygólos előnybirtokában az Újpest ellen.

Nem tudok mit hozzászólni. Én sem tudom, mi történt a csapattal. Egész rendben volt a játékunk, azt játszottuk, amit elterveztünk. Az első félidőben ez elég jól sikerült, és ki is használtuk a helyzeteinket. A második félidőben egyszerűen jobban játszott az Újpest, megérdemelték a továbbjutást (…) Jól tartottuk magunkat, valami oknál fogva kiengedtünk a második félidő közepén.

Nem érzem úgy, hogy az erővel lett volna baj, más lehetett a probléma.

Az Újpest kettőzött erővel jött ki a második félidőre. A meccs előtt mindig van egy egészséges izgalom, de meccs közben már ezzel egy profi játékos nem foglalkozik. Szerintem ezt nem lehet az izgalomra fogni.

MK: Az Ajka kétszer is ráijesztett az Újpestre, a szünet után jött a henger – videó