Egy héttel ezelőtt, 1-0-s előnybe került a Magyar Kupa elődöntőjében a MOL Vidi FC a DVSC-vel szemben, miután Futács Márkó korai gólja döntötte el a találkozót. A kedd esti mérkőzést megelőzően a fehérváriaknál a kispadról és a csapatból is lesznek hiányzók.

Az első meccsen Juhász Rolandot kiállították a hajrában, Marko Nikolics vezetőedzőt pedig a kispadtól küldte el Farkas Ádám játékvezető, amiért a MLSZ Fegyelmi Bizottsága az április 18-i ülésén két Magyar Kupa-mérkőzésre tiltotta el, hasonló büntetésben részesült Brockhauser István kapusedző is. Ők a továbbjutás esetén értelemszerűen a döntőben sem lehetnek ott a kispadon. A szakvezetők mellett a játékosok terén is lesznek hiányzók: ahogy fentebb említettük Juhász piros lapot kapott, ezért a visszavágón nem léphet pályára, és Paulo Vinícius sem, aki a múlt héten gyűjtötte be a harmadik sárga lapját a kiírásban, valamint Fiola Attila hosszabb ideje térdproblémákkal küszködik.

A Vidi hétfőn nyolc óra után megérkezett a csapatot fogadó szálloda elé, ahol a szállásuk elfoglalásuk után a hotel étteremében közös vacsora várt az együttesre – derül ki a klubhonlap tájékoztatásából.

Herczeg András (DVSC):Mindenki tudja, hogy a Vidi egy olyan tapasztalt játékosállománnyal rendelkező gárda, amely már a nemzetközi kupában is megedződött. A székesfehérváriakat tartják a párharc esélyesének, ráadásul ott van az előny, de nekünk is megvannak a céljaink. Nem véletlenül mondtam, hogy a szurkolók nagyon sokat jelentenek a számunkra. Mindent megteszünk a továbbjutás érdekében, és a lehető legjobb teljesítményre törekszünk kedd este. (molvidi.hu)

Marko Nikolics (MOL Vidi FC):Egygólos előnnyel kezdjük a mérkőzést, de ugyanazt tudom mondani, mint a Ferencváros elleni visszavágó előtt, amikor szintén mi álltunk jobban az első meccs után. Azaz, még maximum a munka felét végeztük el, egy nagyon kemény mérkőzés áll előttünk ahhoz, hogy ott lehessünk a május végi döntőben. Mindenki tudja, hogy vannak hiányzóink, de ez egy olyan feladat, amelyet meg kell tudnunk oldani. Már így is sok mérkőzés van a csapat háta mögött, szinte egész évben ebben a nehéz tempóban vívtuk a meccseket, de most az a cél, hogy még eggyel több találkozónk legyen, mint a többi gárdának, hiszen ez azt jelenti, hogy ott vagyunk a döntőben. (molvidi.hu)