Még meg sem kezdődött szinte az első Magyar Kupa elődöntő a MOL Arénában és máris vezetést szerzett a Vidi. A 3. percben, Tamás Krisztián szép bal oldali beadását az ötösről, senkitől sem zavartatva fejelte a kapuba Futács Márkó, az Újpest elleni bajnoki után újabb fontos gólt szerezve.

Futács gólja a Vidi–Loki kupaelődöntőben

Villámgyors Vidi-góllal kezdődött a Magyar Kupa első elődöntője: Futács Márkó a harmadik percben talált be a Debrecennek. Élő közvetítés: http://bit.ly/2UFdF4B

Közzétette: M4Sport – 2019. április 16., kedd

Nem sokkal később Huszti beadása után fejelt Juhász veszélyesen. A Loki lassan tért magához a kezdeti sokkból, de majdnem egyenlített is a 18. percben: Varga Kevin a 16-os bal sarkától lőtte meg a felső lécet. A 29. percben óriási Vidi-lehetőség maradt ki: Nego kapott remek kiugratást, majd egy jó csellel befelé is húzott jobbról, hogy aztán tökéletes labdával szolgálja ki Futácsot. A csatár egyet tolt rajta, majd lőtt is 9 méterről, de Kosicky védeni tudott.

A 38. percben érdekes szituáció zajlott le a hazai kaputól nem messze. Vinícius belépője után esett el Zsóri a 16-os vonalánál, de Farkas Ádám játékvezető előszörre nem ítélt semmit, majd asszisztense jelzésére mégis sípolt. Bár a debreceniek 11-est reméltek, végül szabadrúgás és sárga lap lett a helyzetből.

Apropó, sárga lap: Farkas végül 12(!) “darabot” osztott ki belőle, de érdekes módon a 43. percben a zsebében hagyta őket, amikor is Juhász és Tőzsér akaszkodott össze egy összecsapást követően, némi lábmunka kíséretében.

A második félidőben jött az említett sárga-cunami, de azért némi foci is akadt. A 68. percben például Bódi 18 méteres bombáját védte szépen Kovácsik, a 83. percben pedig Hodzic kapott ajándékba egy óriási helyzetet a hibázó Kosickytól, de inkább passzolt, mint sem lőtt volna, így odalett a lehetőség.

Eközben egy elmaradt kiállítás (Szatmári) és 11-es(?) miatt is reklamáltak a hazaiak…

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/277225206540753/

…akik a hajrában elveszítették Juhász Rolandot piros lap miatt, majd edzőjüket, Marko Nikolicot is, aki túl hevesen reklamált a kispadnál.

Maradt végül az 1-0 a 31 szabálytalanságot és 12 sárga lapot is hozó kupaelődöntőn.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

MOL Vidi FC – DVSC 1-0 (Futács 3.) – piros lap: Juhász (Vidi, 86.)

A meccs krónikája percről percre itt!