A fehérváriak a kezdés után egyből nekiestek az újpestieknek. A 2. percben egy hatalmas újpesti védelmi hiba után Petrjak került helyzetbe, majd az életerős lövését Pajovic védte. Egy perccel később a Vidi első csapatában debütáló Tamás Olivér is próbára tette a vendégek szerb kapusát, aki ezúttal is bravúrral hárított. Az első percek fehérvári lehetőségei után leült a mérkőzés, jobbára kiegyenlített játék folyt az első félidőben.

A szünet után Houri kiugratása után Nikolics tüzelt kapura, ám ismét Pajovic védett. A második játékrész sokáig állóháborút hozott, azonban a 72. percben kis híján megszerezte a vezetést az Újpest – Pauljevic beadása után Zsótér alig fejelt mellé. Hat perccel később Funsho cselezte ki a védőjét, majd beadás helyett kapura emelt, a játékszer csak centikkel ment el a felső kapufa felett.

A 89. percben Petrjak szögletét követően Burekovic és Onovo sem tudott felszabadítani, így a labda Musliu elé került, aki közelről a kapuba bombázott, és mivel több találat nem született, így a fehérváriak jutottak a legjobb nyolc közé.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

MOL Fehérvár FC – Újpest 1-0 (Musliu 89.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Tamás O., Musliu, Stopira, Hangya – Pátkai, Elek – Kovács – Petrjak (Futács 95.), Houri (Funsho 68.) – Nikolics (Hodzic 75.)

Újpest: Pajovic – Balázs B. (Pauljevic – a szünetben), Litauszki, Heris, Burekovic – Onovo – Simon K. (Perosevic 86.), Zsótér, Obinna, Szakály (Calcan 62.) – Novothny