Debrecen – Mezőkövesd 1-0 (Zsóri 58.)

Visszafogott játékot hozott a Debrecen és a Mezőkövesd összecsapása a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az első félidőben a 8. percben megszerezhette volna a vezetést a hazai pályán játszó Loki, miután Barna passzolt közelről a hálóba, de már lesen volt a bekk egy felívelésnél. A folytatásban mindkét csapat stabilan, megfontoltan játszott. A félidő legnagyobb helyzete Kusnyír nevéhez fűződött, aki a 45. percben Damásdi passza után lőtt kapura, ám Dombó magabiztosan védett.

Fordulás után a Ferencváros ellen álomszerűen bemutatkozó Zsóri Dániel is beállt. A csere után a Debrecen felpörgette a játékot, ami gólban is megmutatkozott. Az 58. percben Bódi remek ütemben szerzett labdát és indította Barnát, aki tökéletesen adott középre, ahol Zsóri a védőjét megelőzve, védhetetlenül bombázta a labdát Dombó kapujába.

Mindez azt jelentette, hogy a Loki megszakította a Mezőkövesd sorozatát, amely ezt megelőzően 508 percig nem kapott gólt a Magyar Kupában.

A hátralévő időben mindkét edző cserékkel frissített, de a Debrecen maradt veszélyesebb. Az utolsó percekben kis híján egyenlíthetett volna a Mezőkövesd: előbb Dragóner Filip közelről lőtt fölé, majd Farkas átadása után Tóth lövése szállt el a kapu mellett, így a három napon belül másodszor is 1-0-s debreceni siker született, így a Loki egygólos előnyből várhatja az április 3-i visszavágót.

A gól

Zsóri Dániel gólja a Mezőkövesd elleni kupamérkőzésen

Zsóri Dániel ezúttal nem ollózott, de így is szép gólt szerzett a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-negyeddöntőn.

Közzétette: M4Sport – 2019. március 12., kedd

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Debrecen: Kosicky – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Kusnyír, Haris, Csősz (Zsóri, 46.), Damásdi – Bódi (Pávkovics, 88.), Avdijaj (Varga K., 51.)

Mezőkövesd: Dombó – Eperjesi, Hudák, Szalai, Vajda – Pekár (Molnár G., 60.), Tóth B., Iszlai, Moutari (Farkas D., 73.)– Dragóner, Tóth M. (Drazic, 61.)

Magyar Kupa: DVSC-Mezőkövesd 1-0 – közvetítés