A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján számol be arról, hogy a Magyar Kupában a csapatok fordulónként növekvő “prémiumért” játszanak, ami a versenysorozat előrehaladtával győzelmenként 400 ezer forinttól egészen 3,2 millió forintig emelkedik, ráadásként az MLSZ díjazza a továbbjutást is.

A kupa győztese a 6-11. fordulóban elért összdíjazásán felül további 80 millió forintot kap.

Ez az összeg a korábbi évekhez képest kevesebb, hiszen a 2015-16-os idényben százmillió forintot kapott a győztes az Újpest-Ferencváros kupadöntőn, csakúgy, mint egy évvel később a Vasas-Ferencváros összecsapáson és a 2017-2018-as sorozatban a Puskás Akadémia és az Újpest találkozójánál is.

A mostani finálé vesztese az addig nyert díja kétszeresének megfelelő további pénzjutalmat kap, továbbá a szabályoknak megfelelően a kupagyőztes indulhat az Európa Liga első selejtezőkörében.

A döntőre 2019. május 25-én, szombaton a Groupama Arénában kerül sor, a mérkőzést  az M4 Sport élőben közvetíti. A pontos kezdési időpont a közvetítő televízióval történt egyeztetés után lesz végleges.

Az alsóbb osztályú együttesek küzdelmében, az Amatőr Kupában két megyei I. osztályú csapat, a Lipót Pékség SE és a Szarvasi FC került a döntőbe, melyet május 16-án rendeznek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ennek a mérkőzésnek a győztese kétmillió forintot kap, a vesztes egymillióval vigasztalódhat.

A két versenysorozat díjazását az MLSZ a Magyar Kupa és Amatőr Kupa vagyoni értékű jogainak értékesítéséből fedezi – írja az mlsz.hu.