MTK Budapest – Dorog 3-0 (Cseke 23., Kanta 33. – 11-esből, Prosser 86.), továbbjutott az MTK 4-0-s összesítéssel

Az MTK egygólos előnyből várta a Dorog elleni visszavágót és gyorsan lezárta a továbbjutás kérdését. Az első félidő közepén Bíró passza után Cseke talált három méterről a kapuba, majd nem sokkal később a Bíró buktatásáért megítélt büntetőt Kanta értékesítette.

A hazaiak a második félidőben is fölényben játszottak és okosan őrizték előnyüket, sőt, a hajrában Prosser révén beállították a 3-0-s végeredményt. Az MTK kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe.

Honvéd – Paks 2-0 (Gazdag 44., Kamber 78.), továbbjutott a Honvéd 2-0-s összesítéssel

Az első félidőben Szakály 18 méteres bombája révén a Paks állt közelebb a gólhoz, mégis a Honvéd szerzett vezetést közvetlenül a szünet előtt. A 44. percben Lanzafame passzolt Gazdaghoz, aki kihasználva a kapufa segítségét vezetéshez juttatta a kispestieket.

A 78. percben a Honvéd végleg eldöntötte a továbbjutást, miután Kamber 7 méterről fejelt a kapuba.

Mezőkövesd – Puskás Akadémia 1-1 (Pillár 89., ill. Gyurcsó 47.), továbbjutott a Mezőkövesd 2-1-es összesítéssel

A kezdés után sokáig többnyire a mezőnyben folyt a játék. A félidő felét átlépve Zivzivadze emelte át a kapujából kifutó Hegedüst, aki a védőjével a nyakán a kapuba fejelt, azonban Andó-Szabó Sándor játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a gólt.

A szünet után a 47. percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia – Gyurcsó 12 méterről eleresztett lövése a bal alsó sarokban kötött ki. A 60. percben kis híján egyenlített a Mezőkövesd – Zivzivadze vette le a labdát, védőjét becsapta, ám 13 méterről a jobb alsó mellé lőtt. A hajrában Berecz lövéssel próbálkozott 22 méterről, ám elcsúszott, így a felcsúti védő könnyedén kivágta a labdát. A 89. percben Pillár góljával egyenlítettek a kövesdiek, s ezzel végleg eldőlt a továbbjutás sorsa.

MK: A Vidi ledolgozta kétgólos hátrányát és bejutott az elődöntőbe – videó