Az NB I-ben a kiesés ellen küzdő, valamint a sérülések és betegségek miatt jelenleg is szűkös kerettel rendelkező Zalaegerszegnél úgy döntöttek, hogy a Kisvárda elleni MOL Magyar Kupa negyeddöntőjére főként a klub harmadosztályban szereplő csapatával állnak ki – olvasható a klubhonlapon.

A szerda délutáni mérkőzésre a ZTE II. vezetőedzője, ifj. Bozsik József utazik el a csapattal, az NB I-es szakmai stáb Zalaegerszegen készül az MTK Budapest elleni szombati bajnokira.

– A Várkerti Stadionban megrendezésre kerülő találkozóval kapcsolatban nehéz döntést hoztunk meg – kezdte mondandóját Sallói István, a ZTE sportigazgatója.  – Természetesen az első osztályú tagság megőrzése élvezi a prioritást a szezonban, így az MTK Budapest elleni mérkőzésre való felkészülés a legfontosabb jelenleg csapatunk számára. Habár a kialakult helyzet okán egyeztettünk a Kisvárdával a párharc elhalasztásáról, a szabolcsiak vezetése elzárkózott a lehetőségtől. A hét folyamán számos meghatározó játékosunk tér vissza távollétéből és kezdi meg a tréningezést a kerettel. A szerdai megmérettetésen főként a második csapat tagjai fogják képviselni klubunkat, ezáltal tehermentesítve az első keretet.

Mint ismert, szerdán három mérkőzést rendeznek a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében, a Debreceni VSC-MTK Budapest találkozót követően pedig sor kerül az elődöntők sorsolására az M4 Sport stúdiójában, élő adásban. A párosítás elkészítésében a korábbi válogatott támadó és Magyar Kupa-győztes Rudolf Gergely segédkezik majd – írja az mlsz.hu.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:

szerda:
14.30: MOL Fehérvár-Budafoki MTE
15.00: Kisvárda Master Good-ZTE FC
17.30: Debreceni VSC (NB II)-MTK Budapest

kedden játszották:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 5-4

Dráma a Magyar Kupában: Az Újpest az első csapat az elődöntőben – videó