I. félidő:

Az első komolyabb lehetőségre a 12. percig kellett várni, Martic 23 méteres szabadrúgása a felső lécet is érintve kerülte el a jobb felső sarkot. A 18. percben Nagy Dániel balról érkező labdája egy védőről pörgött Vutov elé, aki egyből lőtt is ballal, de Malenica leért a jobb sarokra.

A félidő közepén jött az első komolyabb diósgyőri lehetőség, ekkor, egy ellentámadás végén Drazic készítette le a labdát Ivanovskinak, a támadó löketét azonban kiütötte Szappanos.

A játékrész hajrájára fordulva aztán vezetést szerzett a meccset inkább irányító házigazda: a télen, épp Diósgyőrből igazolt Rui Pedro a Chrientől elécsorgó labdát vágta a jobb alsóba – a vendégek lest reklamáltak, de nem volt igazuk (1-0).

A gólt követően Vojtus helyzete még kimaradt, de így is jött a második hazai találat a 42. percben. Chrien lövését bravúrral védte Malenica, Vutov azonban a kipattanót a bal felsőbe vágta (2-0).

II. félidő:

Próbálta kezdeményezőbben futballozni a DVTK a szünetet követően, majd edzője is aktivizálta magát, hiszen a 62. percben négy cserét hajtott végre egyszerre. Két cserejátákos dolgozta is ki talán a legnagyobb diósgyőri helyzetet is Pikk számára: a 72. percben Grozav passzolt be balról, Vanecek letette a labdát Pikknek, aki épphogy a bal kapufa mellé lőtt.

A hajrában egy hazai cserejátékos, Kamenar is kis híján betalált, a 86. percben bombája a felső lécen csattant. Gól azonban már nem született, 2-0-ra győzött a Mezőkövesd és a legjobb nyolc közé jutott, ahol a Puskás Akadémia-Újpest találkozó győztesével találkozik majd.

A korábbi kétszeres kupagyőztes DVTK így már a legjobb 16 között elbúcsúzott az MK-tól, ezzel Zoran Zekic csapata már csak a legfontosabb feladatára kell, hogy koncentráljon: az NB I-es bennmaradásra. Ehhez az első lépéseket pénteken kellene megtennie – épp a Mezőkövesd ellen, már hazai pályán.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Mezőkövesd – DVTK 2-0 (Rui Pedro 37., Vutov 42.)

A meccs közvetítése percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas (Vadnai, 82.), Pillár, Szeles, Vajda – Martic (Karnitski, 82.), Chrien (Kamenar, 65.) – Vutov (Jurina, 75.), Rui Pedro (Cseri, 65.), Nagy D. – Vojtus

DVTK: Malenica – Shestakov, Karan, Soldo, Pikk – Max (Márkvárt, 62.), Zsiga (Suljic, 62.), Zivulic – Roshi (Grozav, 62.), Ivanovski (Vanecek, 62.), Drazic (Molnár G., 73.)