A megyei I. osztályú Soltvadkert vendégeként lépett pályára a Kaposvár a Magyar Kupában szombaton. A találkozó az NB I-es csapat 4-0-s győzelmével ért véget, Waltner Róbert vezetőedző mégsem volt elégedett a látottakkal.

– Nem akartuk lebecsülni az ellenfelet. Ha rúgunk minél több gólt, azzal megadjuk a tiszteletet, mert megmutatjuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat. – kezdte Waltner az M4 Sportnak. – Nem az első félidőről beszélek, az tetszett, de amit a második félidőben csináltunk, az kispályás foci volt. Teljesen mást kértem a félidőben. Ki kellett volna jönnie, hogy mi minden nap edzünk, amíg ők nem. Ők amatőrcsapat, mi meg egy profi együttes vagyunk.

Nem lehetett észrevenni, hogy mi átfutottunk volna az ellenfelünkön, ami engem nagyon bosszant. Sokkal nagyobb különbségnek kellett volna lennie, ez mentalitásbeli probléma.

A szakember magyarázatot adott arra is, hogy miért küldte el futni övéit a lefújást követően.

– Pár ember nem úgy állt a mérkőzéshez, ahogy én szerettem volna, és ahogy elmondtam a mérkőzés előtt, illetve a félidőben. Ezért futnak most.

Amit megspóroltak a meccsen, azt most lefutják.

Nem vagyok elégedett, de nem az eredménnyel, mert az annyira engem nem érdekel, hanem a mentalitással. Ez aggaszt, mert pont ezt mondom több mint két éve, hogy a mentalitás az, aminek mindig rendben kell lennie. Párszor letérnek a játékosok erről az útról, ilyenkor vissza kell őket hozni a helyes útra. Most letértek a második félidőben, ezt mi nem engedhetjük meg magunknak.

A Waltner Róbert vezette Kaposvár jövő szombaton a DVTK házigazdájaként javíthat az NB I-ben 5 vereségből és 1 győzelemből álló mérlegén.