MTK Budapest (NB II)–DVTK 1-0 (Schön 99.) – hosszabbítás után

Michael Boris (MTK): Örülök, hogy a nyári felkészülési mérkőzés után ismét győzni tudtunk a DVTK ellen, még ha más is az edző és kicsit átalakult a keret, de mi sem vagyunk ugyanaz a csapat. Változtattunk az MTK-stíluson, nem csak labdával, hanem labda nélkül is aktív játékot játszunk. A mérkőzés elején egyenlő erők küzdöttek, de a 60. perc után igyekeztünk letámadni az ellenfelet, ami rejtett magában némi kockázatot, de végül eredményre vezetett. (www.dvtk.eu)

Feczkó Tamás (DVTK): Tompán, enerváltan játszottunk a Fehérvár elleni találkozó után 67 órával. Mivel kevesen vagyunk, nem tudtunk még több pihent játékost küldeni a pályára. Akik szombaton végig játszottak, azok nem tudtak felpörögni, míg azok, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kaptak, ma csalódást okoztak. A legnagyobb szomorúságot az okozta, hogy nagyon sok diósgyőri szurkoló látogatott ki a mérkőzésre, és csalódást okoztunk nekik. (www.dvtk.eu)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) – MOL Fehérvár FC 0-1 (Kárász 103. – öngól) – hosszabbítás után

Joao Janeiro (Szeged): – Először is szeretnék gratulálni a Vidinek a továbbjutáshoz, valamint kollégámnak Joan Carrillónak, aki két győzelemmel kezdett a kispadon. Nekünk ez volt kilenc nap alatt az ötödik meccsünk, különböző okok miatt a keret nagyjából ötven százaléka nem állt rendelkezésre, elég megterhelő időszak ez számunkra. Akik ma pályára léptek, azokra rendkívül büszke vagyok. Azt el kell mondanom, hogy nem ez az alapcsapata a játékunknak, de a Vidi játékát elemezve ma emellett döntöttünk, hiszen meg kellett állítanunk a támadásaikat és a betöréseiket. A rendelkezésre álló kerettel ma nekünk ezt kellett játszanunk. Persze voltak támadásaink is akkor, amikor az ellenfelünk már kockáztatott és gólratörőbben játszott. A bekapott gólnál pedig csak nyolcan voltunk a pályán, mert az egyik középhátvédünk hiába jelzett már fél perce az oldalvonal mellett, hogy vége az ápolásnak, a játékvezetők nem engedték vissza a gyepre. Talán emiatt is vétettünk középen kommunikációs hibát. (www.molfehervarfc.hu)

Joan Carrillo (Fehérvár): – Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett belőle. Nagyon jól dolgozik a szegedi stáb, jól megszervezték a csapatjátékukat. Kontrollálni szerettük volna a találkozót, harcoltunk is, de nem jött az első gól, nem sikerült jól az első játékrész. A szünet után a hazaiak továbbra is szervezetten játszottak, nekünk ugyan voltak nagy helyzeteink, ám ezek kimaradtak. De a hibák is a futball részei, ma este ráadásul a büntető is kimaradt. A játékosok azonban így is rengeteg munkát fektettek a mérkőzésbe, a hosszabbításban pedig belőttük a győztes gólt, ezzel kiharcoltuk célunkat, a továbbjutást. (www.molfehervarfc.hu)