Nagyot fordult velem a világ, hiszen nagyon sokan megkerestek, sokan gratuláltak, sok újságtól kerestek, ennek nagyon örülök, hiszen kicsit megismert az ország. Egy gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy a Ferencváros ellen védhettem, eddig csak tévéből nézhettem őket, és nagyon örültem, hogy nem kaptunk ki – mondta a DIGI Sport reggeli műsorában Uram János, aki 16 védéssel zárta a Fradi ellen megnyert Magyar Kupa mérkőzést. A 18 éves békéscsabai kapus a Reggeli Startban arról is beszélt, hogy melyik volt a számára legizzasztóbb pillanat a 2-0-ra megnyert meccsen.

A 89. percben, amikor Priskin hozta rám egy az egyben, számomra az volt a legforróbb pillanat,

hiszen tudtam, hogy ott elég kiszolgáltatott helyzetben vagyok, és, ha ott nem sikerült volna bravúrral védenem, akkor utána nagyon nehéz lett volna a mérkőzés. Nem izgultam, próbálok minden meccsen nyugodt maradni. Örültem, hogy Isael és Tokmac nem volt a pályán, hiszen extra képességű játékosok, bármikor képesek a váratlan húzásokra. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak a hideg ellenére is.” A fiatal kapust külön örült annak is, hogy a bravúrjait szülei is látták, akik Gesztről jöttek el a mérkőzésre.

Uram János a Grosics Akadémián kezdett el futballozni, hamar felkeltette a Békéscsaba és a Debrecen figyelmét. Három évvel korábban végül a DVSC helyett a békési klubot választotta.

Visszagondolva nagyon jó döntés volt, hogy itt maradtam, ott nem biztos, hogy kaptam volna ennyi lehetőséget és bizalmat.” A zöld-fehérek ellen hét saját nevelésű fiatal játszott a kezdőcsapatban.

Egy plusz motiváció lehet számunkra, hogy azért egy olyan csapatban játszunk, amelyikben nevelkedtünk. Szerintem lehet sikereket elérni fiatalokkal is.

A Békéscsaba jelenleg a 9. az NB II-es tabellán, de a szezon végéig még van esély a felzárkózásra.

A bajnokság első felében nem úgy jöttek az eredmények, nem nagyon sikerült nyerni, de szerintem ott lehetünk az első ötben tavasszal.

A csapat vezetői úgy látják, akár még válogatott játékos is lehet egyszer Uram János.

– Egy kicsit teher ez, de szerintem kemény munkával, kitartással és egy kis szerencsével el lehet érni. – tette hozzá a 18 éves kapus.

A Fradit kiejtő csapat hőse: “Számomra az év meccse volt, nagyon élveztem az egészet”