Bátran futballozott a papíron NB II-es, de a másodosztályból már erősen kilógó MTK a Szusza-stadionban, de az első gólt a hazaiak hozták össze a 22. percben, igaz, egy érvénytelent. Az ezúttal egymás mellett játszó Tischler és Novothny hozta össze a találatot, de utóbbi lövése előtt a labdát lekészítő Tischlert szabálytalannak látta a játékvezető.

Bő negyedórával később viszont már jött a hazai vezetés: a 37. percben Burekovic ívelt be balról egy szabadrúgást, Bojovic pedig 6 méterről a kapuba fejelt (1-0). Nem sokáig örülhettek azonban a lilák, bő egy perccel később jött az MTK egyenlítése. Deutsch adott be balról, Vass Patrikot üresen hagyták és a szélső közelről a hálóba pofozta a labdát (1-1).

Nebojsa Vignjevic a debreceni bajnokihoz hasonlóan megint remekül cserélt a második félidő elején, hiszen a két padról beszállt játékosa hozta össze az Újpest győztes gólját. A 66. percben Obinna elhúzott a jobb szélen a vendégek között, majd laposan centerezett, a másik csere, Nagy Dániel pedig 8 méterről, senkitől sem zavartatva a kapuba lőtt (2-1).

De még maradt egy nagy jelenet a hajrára is: Vass Patrik a 75. percben duplázhatott volna, de az első újpesti tétmeccsén védő Gundel-Takács Bence (a neves televíziós műsorvezető, Gundel-Takács Gábor fia) hatalmas bravúrral védeni tudott. Így maradt a 2-1, a lilák minimális előny birtokában utazhatnak majd a Hidegkuti-stadionba, az április 4-i visszavágóra.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Újpest – MTK 2-1 (Bojovic 37., Nagy D. 66., ill. Vass P. 38.)

Puskás Akadémia – Diósgyőr 0-1 (Ioannidis 34.)