Pintér Attila meglepő, de mégsem előzmény nélküli húzással kezdett, hiszen csak három légióst jelölt a kezdőbe, amire hónapok óta nem volt példa Felcsúton.

Egy-egy óriási helyzet alakult ki a pályán az első félidőben, mielőtt a Diósgyőr megszerezte volna győztes gólját.

A 14. percben Hegedüs előbb Szarka fejesét, majd nem sokkal később Ioannidis közeli lövését védte, az első kísérletet nagy bravúrral. A 19. percben Henty egyedül lépett ki a vendégkapussal szemben, de eltoporogta a lehetőséget és kissé suta mozdulattal Antalba pofozta a labdát. A kipattanó labdára Prosser csapott le, de lövését blokkolták.

A 34. percben aztán jött a gól: Ioannidis egy lecsorgó labdával érkezett meg a kapu elé, majd kicsit balról szépen tekert a hosszúba (0-1).

A második játékrészben a 65. percig kellett várni az első nagyobb lehetőségre, hiszen a DVTK visszább húzódott, a hazaiak viszont nem igazán tudtak mit kezdeni mezőnyfölényükkel. Ekkor Márkvárt lőtt 17 méterről, kevéssel a jobb kapufa mellé. A 71. percben Perosevic nagy helyzetből leadott lövését blokkolni tudták a vendégvédők, majd a szöglet után Antal önfeláldozó öklözéssel mentett, és picit bele is sérült.

A hajrában a csereként beállt és hosszabb kihagyás után visszatérő Radó tudott még kétszer is veszélyeztetni, be is talált (lesről), de ő sem tudott végül segíteni csapatán, amely nehéz helyzetbe került az idegenbeli visszavágó előtt.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Puskás Akadémia – Diósgyőr 0-1 (Ioannidis 34.)

Újpest – MTK – ÉLŐBEN itt!