Épp a török válogatott ellen szerezte a Törökországban légióskodó Varga Kevin az első gólját a felnőtt nemzeti csapatban a Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésen. A három esztendő alatt az NB III-ból az isztambuli Kasimpasába jutó, ex-debreceni labdarúgó, Varga Kevin a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogyan fogadták klubjánál a visszaérkezését követően.

– Zrikával fogadtak, de ez ilyenkor normális. Természetesen nagyon örültek a klubomnál, ez számukra is visszaigazolás volt, hogy jó úton járok. Törökországban is nagy a foci iránti érdeklődés, sok néző láthatta ezt a gólt. Nagyon sok negatív üzenet is érkezett török szurkolóktól, de ez ilyenkor normális. A társak örültek és gratuláltak, csak pozitívumot tudok mondani.

Nem nagyon szoktam rangsorolni a gólokat, de az biztos, hogy ez örökké emlékezetes lesz.

Azért is, mert szinte az egész pályát végigfutottam előtte, illetve mert ez volt az első gólom a válogatottban. Ha egy centiről bepasszolt gól lett volna, akkor is ugyanígy emlékeznék rá – mondta a 3-szoros válogatott szélső.

Varga hozzátette, jó értelembe véve nehéz feldolgozni ezt a sikert, hiszen nagyon hosszú és rögös utat járt be a magyar válogatott.

– Mindig is sok támadás érte a focit, hiszen sokáig sikertelen volt, a 2016-os Eb-kijutás azonban olyan katarzist okozott az országban, hogy minden ember megmozdult, és még az is elkezdte szeretni a focit, aki addig nem annyira követte.

Látszott a játékosokon, hogy tudják, mit érhetnek el, ha sikerül kijutni az Eb-re, most megspékelve azzal, hogy Magyarország is helyszínt ad.

Nemcsak a játékosoknak, hanem a szurkolóknak is nagy lehetőség. Elfoglalhatják egész Budapestet, a helyszínről nézhetik a meccset, olyan csapatok ellen, amelyben világsztárok játszanak. Nagyon várom én is az Eb-t, ez nekünk is hatalmas motiváció. Senkinek sincs bérelt helye, mindenki maximális erőbedobással fog dolgozni, hogy bekerüljön az Eb-keretbe – folytatta a 24 éves labdarúgó.

Varga a török klubcsapatáról, a Kasimpasáról elmondta, azt érzi, hogy nagyon jó helyre került, egy olyan bajnokságba, ami elég magasan rangsorolt.

– Nap mint nap szembesülök azzal, hogy már az edzéseken is mennyivel gyorsabb a ritmus, milyen komoly szint is ez. Mindig is úgy próbáltam gondolkozni arról a helyzetről, ahol éppen voltam, hogy próbáljam megugrani azt a szintet, és lépésről lépésre haladni előre.

Ha kimaradt volna egy szint a pályafutásomban, akkor lehet, hogy elsüllyedtem volna a mélyvízben.

Ahhoz, hogy valaki úgy jusson el egy nagyon magas szintre, hogy közben kihagy néhány lépcsőfokot, akkor neki hatalmas tehetségnek kell lennie és nagy munkát kell beletennie. Az én pályafutásom kulcsa, hogy lépésről lépésre haladjak, eddig ez sikerült. Elég időt töltöttem el az NB I-ben ahhoz, hogy szintet tudjak lépni. A külföldre igazolásommal megnyílt a kapu a válogatott felé is, hál’istennek pályára is tudtam lépni két mérkőzésem, örülök, hogy ezeken tudtam is bizonyítani.