Az olasz, német és angol csapatokkal is összeboronált Szoboszlai Dominik a DAZN honlapnak adott videóinterjújában megerősítette az AC Milan érdeklődését, ám részleteket nem árult el – szúrta ki az interjú ezen részletét az olasz Goal.

– Nem mondhatok semmit az AC Milan érdeklődésével kapcsolatban. Ha esetleg sikerül megegyezni az átigazolásról, az azt fogja jelenti, hogy ez lett megírva számomra.

Mindemellett a végső döntés rajtam múlik, és más ajánlataim is vannak.

Azt a lehetőséget fogom választani, ami a legjobb a karrierem szempontjából. A Serie A kiváló bajnokság, de ugyanez a Premier League-ről és a Bundesligáról is elmondható – válaszolta Szoboszlai.

A magyar válogatott középpályást ezt követően a gyerekkori példaképéről, valamint arról is kérdezték, melyik világsztárra hasonlít leginkább a játéka.

– Gyerekként Cristiano Ronaldo volt a példaképem, folyamatosan figyelemmel követtem, ahogyan a világ legjobb játékosa válik belőle. Természetesen most is figyelem a karrierjét, de ha olyan játékost kell mondanom, akinek a stílusa hasonlít az enyémre a posztomon, akkor Toni Kroost és Paul Pogbát emelem ki – mondta az RB Salzburg játékosa.