Mint ismeretes, augusztus végén dőlt el, hogy a több komoly európai kérő ellenére ezt az idényt is Salzburgban kezdi meg a Red Bull 19 éves magyar középpályása, Szoboszlai Dominik.

Mindez természetesen akkor sem zárta ki a lehetőségét annak, hogy a magyar válogatott játékos akár már a télen klubot váltson, és a német Sportbild úgy tudja, hogy erre bizonyos feltételek teljesülése esetén sor is kerülhet.

A lap információi szerint az ugyancsak a Red Bull-családba tartozó RB Leipzig lehet Szoboszlai következő csapata, a németek “nagyon valószínűnek tartják” a fiatal magyar (Lipcsébe) költözését.

Azt ugyanakkor hozzáteszik, hogy sok múlik azon is, hogyan szerepel a Salzburg a BL-csoportkörben, egy meglepőnek mondható továbbjutás esetén ugyanis aligha engedné el a klub januárban egyik legfontosabb játékosát a Bajnokok Ligája kieséses szakasza előtt. A 14-szeres osztrák bajnok a címvédő Bayern Münchennel, illetve az Atlético Madriddal és a Lokomotiv Moszkvával került egy csoportba.

A Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig az előző idényben a harmadik helyen zárt a német Bundesligában.