Szoboszlai Dominik, a Salzburg magyar válogatott labdarúgója otthonában készül, de még nem tudja, folytatódik-e az osztrák bajnokság.

– Csak futni és vásárolni lehet kimenni az utcára, így egyelőre otthon edzek. Minden zárva van itt, a kávézók és éttermek is – adott helyzetjelentést Salzburgból a közmédiának a támadó középpályás. A 19 éves játékos elmondta, Ausztriában nem reménykednek az emberek a futballbajnokság folytatását illetően. Megfogalmazása szerint ha lesz, lesz, ha nem, akkor nem, így arról sincs hír, ha folytatódna a pontvadászat, akkor mikortól.

– Jelen pillanatban nem ez a legfontosabb, hanem az egészség. Előbb térjünk vissza a normális életbe, kezdjünk el ismét focizni, és utána lehet róla beszélni. De utána se biztos, hogy lesz valami – idézte az MTI Szoboszlait a vele kapcsolatos átigazolási pletykákról.

A középpályás a Salzburg Bulls című podcast vendége is volt, ahol mesélt a nehéz kezdetekről is. Mint ismert, Szoboszlai 17 évesen játszotta le első mérkőzését a Salzburgban, amelynek akkor még a jelenleg a Mönchengladbachnál dolgozó Marco Rose volt a vezetőedzője.

– Marcónál nem kaptam olyan sok lehetőséget a legelején, de ez az én hibám is volt. A Lieferingtől érkeztem és azt gondoltam, “Oké, ha ugyanúgy dolgozok, mint ott, akkor a Salzburgnál is játszani fogok”. De ez nem így működött. – emlékezett vissza a nehéz kezdetekre Szoboszlai, aki végül idejében ráeszmélt, hogy meg kell fogadnia Marco Rose szavait, hogy több játéklehetőséghez jusson. – Ezután azt tettem, amit mondott nekem.

Azt mondta, többet kell dolgoznom, többet kell futnom, ne utolsóként jöjjek az edzésekre és ne az elsőként távozzak a tréningek végén.

Köszönetet kell mondanom neki, mert ha nem ezt teszi velem, akkor nem lennék ott, ahol most vagyok. Ha nem így tett volna, akkor most nem lennék alapember Jesse Marsch irányítása alatt.