Nem múlik úgy egy hét sem szinte az utóbbi időben, hogy a nemzetközi sajtó ne boronálná össze Szalai Attilát, a Fenerbahce magyar válogatott védőjét egy-egy nagy európai klubbal. Az utóbbi hónapokban felmerült már a 23 éves bekk kérőjeként az Atlético Madrid, a Napoli, a Sevilla, a Lyon, a Borussia Dortmund, az Aston Villa, a West Ham, az Atalanta, a Milan, a Fiorentina, a Lazio és a Leicester City is. Sőt, Törökországban már a BL-címvédő Chelsea érdeklődéséről is írnak.

A legfrissebb olaszországi hírek szerint a kérők sora most tovább bővült, méghozzá az eddigi talán legnagyobb névvel, a Juventusszal. A Calciomercato információi szerint a torinói sztárcsapat a nyári Európa-bajnokságon figyelt fel Szalaira, aki Portugália, Franciaország és Németország elleni csoportmeccsen is végig a pályán volt, és teljesítményével állítólag meggyőzte a Juvét, hogy érdemes lesz rá odafigyelni.

A 36-szoros olasz bajnok és 2-szeres BEK/BL-győztes érdeklődése a cikk szerint olyan komoly, hogy az “Öreg Hölgy” akár már a téli átigazolási időszakban ajánlatot tehet a Fenernek, de az olaszok szerint erre készülhet több másik “udvarló”, így az Atlético is. A Juve háza táján az utóbbi időszakban többször is szóba került a védelem lehetséges megerősítése és a jelek szerint Szalai lehet az egyik, aki felmerülhet érkezőként a hátsó alakzatba.

A 23 éves hátvéd 13 tétmeccsen játszott már török klubjában az idényben és alapembernek számít Isztambulban. Szerződése 2025-ig szól a Fenernél, amely csak komoly, 20 millió euró körüli összegért engedné el egyik fontos pillérét. Szalai egyébként épp a napokban nyilatkozott arról, hogy megtisztelőnek tartja, hogy neve komoly csapatok kapcsán merült fel, de egyelőre nem kíván foglalkozni kérőivel.

Szalai Attila nem foglalkozik a neves kérőivel: “Kint szembesültem azzal, mi is igazán a profizmus”