A Freiburg és Sallai egy hete: Hazai győzelem a Bochum ellen, kupadöntő, 3-3 a ‘Gladbach ellen

Sallai Roland:Ez tényleg egy kiemelkedő hét volt! Megmutattuk, hogy igazán jó csapat vagyunk. Nagyon-nagyon jó volt a teljesítményünk. Remélhetőleg nem a Bochum elleni volt az utolsó duplám. Amikor az edző lecserélt, viccből azt mondtam neki, hogy “mesterhármast akartam szerezni”… De komolyra fordítva: nagyon boldogok vagyunk, hiszen kiváló hetet zártunk, és így is kell folytatnunk.

A Bundesliga-hétvége legjobb játékosa lett. És a FIFA videójáték “Hét csapata-kártyáját” is megkapta

Már nagyon vártam ezt! Az értékeim? Szerintem ez még nem elég. Gyorsaság 78… Én 83-at, 84-et akarok. És a lövésre és a cselezésre talán egy kicsit többet… Hogy mit szól majd az edzőnk a 42-es védekezéshez? Biztosan dühös lesz (nevet). De azt hiszem, azon a téren már javultam…

94 mérkőzésen játszott eddig Freiburgban – messze a legtöbbet eddigi klubjai közül

Az első naptól kezdve remekül beilleszkedtem. Komoly bizalmat kaptam az edzői stábtól és évről évre fejlődtem. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. A privát életem is nagyszerű: a barátnőmmel szeretünk itt lenni, nemrég vettünk egy második kutyát. Minden passzol.

A Freiburg kupameneteléséről és döntőjéről

Mind olyan meccs volt a sorozatban, ahol nagyon közel volt a vég, de mindig sikerült csapatként továbbjutnunk. Tudunk küzdeni, tudunk jól játszani. És még ha nem is mennek esetleg olyan jól a dolgok, akkor is tudunk gólokat lőni és nyerni. Ez az egyik legnagyobb erősségünk ebben a szezonban. (…) A kupadöntő tényleg egy nagy álom beteljesedése, és nemcsak nekem, hanem minden játékosnak. A Freiburggal döntőt játszani kiemelkedő dolog, ilyen még soha nem történt a klub történetében. De ez is “csak” egy mérkőzés – és egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Előtte azonban még három fontos meccsünk van a Bundesligában. Teljes mértékben arra kell koncentrálnunk. Csak utána jöhet majd a kupadöntő. (…) Profik vagyunk. Nem hagyjuk, hogy a fejünkbe szálljon, csak a három bajnoki meccsre koncentrálunk. Nagyszerű lehetőségünk van arra, hogy kvalifikáljuk magunkat az európai kupaporondra. Ez az egész klub számára is egy nagy történet lehet. Az, ahogyan a Bundesligában és a kupában teljesítünk, mutatja, hogy milyen jó csapatunk van ebben a szezonban.

Interjú a magyar válogatott leggólerősebb védőjével: „A Premier League még sok lenne nekem” – a Bundesliga jelentheti a szintlépést