Mint arról beszámoltunk, Sallai Roland a hétvégén két góllal vette ki a részét a Freiburg Bochum elleni, 3-0-s győzelméből. Teljesítményének köszönhetően komoly oldalak, így a WhoScored és a Bundesliga hivatalos honlapja is a hét csapatába választotta a magyar szélsőt.

De ennél is nagyobb elismerést jelent, ami a mértékadó német szaklap, a Kicker internetes oldalán jelent meg: a portál a hétvége legjobbjának választotta meg a légióst!

Aki természetesen a hét álomtizenegyében is helyet kapott:

“Az SC Freiburg támadója a harci szellem, a lelkesedés és a két gól látványos egyvelegét mutatta be a Bochum elleni 3-0-s győzelem alkalmával. Két gólja közül az első is ezt reprezentálta: Sallai Roland kockázatosan, de szerelte Maxim Leitschet a középpályán, elvéve a labdát ellenfelétől, majd nem sokkal később pontosan a hosszú sarokba lőtt, miután Woo-Yeong Jeong visszatette neki a labdát.

“Jó volt az elmúlt szezonja – mondta róla edzője, Christian Streich. Az idei szezonban azonban csak időnként lendült játékba a 24 éves játékos. “Roland azt hitte, hogy ugyanolyan felfelé ívelő lesz minden” – mondta erről a Freiburg trénere. Sallai már a másfél héttel ezelőtti, Frankfurt elleni 2-1-es győzelem alkalmával jelezte javuló formáját. Streich fizikai fejlődést is lát a magyar játékosnál és így magyarázza: “Ezért tudja megszerezni a labdákat, amelyeket aztán ő maga lő a kapuba” – írta a Kicker szerzője, Jim Decker

a hét legjobb Bundesliga-játékosáról.