Egybrhangzó olasz sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy még szeptemberben megszerezheti a Napoli Szoboszlai Dominikot, legalábbis a délolasz klub megkezdte a tárgyalásokat a 19 éves magyar válogatott középpályás esetleges átigazolásáról.

Szoboszlai klubja, a Red Bull Salzburg – amely nemrég jelentette be a magyar játékossal együtt, hogy a következő hónapokban még Ausztriában futballozik majd a középpályás – viszont állítólag alaposan megkérné a fiatal futballista árát,

a Gazzetta dello Sport és a Calciomercato Napoli is azt írja, hogy jelenleg 40 millió euróra(!) taksálja az osztrák bajnok egyik legjobb és legértékesebb játékosát. Ennyit viszont a jelen körülmények között nem tud és nem is akar kifizetni a Napoli, amely a hírek szerint maximum 25 milliót áldozna az üzletre.

A nápolyiak sportigazgatója, Cristiano Giuntoli vezeti az egyeztetéseket a Salzburggal, és a beszámolók szerint nem kizárt, hogy akár már a napokban-hetekben születhet megegyezés az ügyben – mint ahogy az sem, hogy Szoboszlai csak télen, vagy a következő idényben megy csak a Serie A-ba…

Rossi: “Hogy megkért-e már, hogy tanítsam olaszul…?”

Az olaszországi Radio Marte közben megszólaltatta ennek kapcsán Marco Rossit, a magyar válogatott szövetségi kapitányát is, aki így vélekedett az esetleges Szoboszlai-Napoli “frigy” kapcsán.

Szoboszlainak különleges képességei vannak, remekül bánik a labdával, széles repertoárja van a lövőtechnikát illetően is, egy igazi támadó középpályás, aki remek 10-ese lehetne akár a Napolinak is. Sőt, Salzburgban ugye a bal szélről befelé játszva futballozik. Mind a pozíciós játékban, mind a technikai szintet tekintve kiemelkedő futballista. Amiben talál fejlődnie kell még, azok a labda nélküli helyzetek. Hogy megkért-e már, hogy tanítsam olaszul? Nem, annit mondott nekem nagyjából egy hónapja, hogy ha klubot vált, akkor azt akkor és rögtön akarja megtenni, nem akar időt elvesztegetni az idényből. Attól tartott, hogy ha később, mondjuk mostanában igazol át valahová, akkor már késésben lesz azokhoz a játékosokhoz képest, akik már régebb óta a csapat tagjai, és emiatt esetleg elé kerülhetnek a rangsorban. Hogy szívesen látnám-e a Napoliban? Már korában is elmondtam, hogy igen, szerintem remekül beilleszkedne Gennaro Gattuso taktikájába, számomra elképzelhetetlen, hogy hogy ne lenne sikeres a csapatnál – fogalmazott Rossi.